Konang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Konang
Konang Photinus sp. saka Amerikah Lor
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Kelas: Insecta
Infrakelas: Neoptera
Superorder: Endopterygota
Ordo: Coleoptera
Suborder: Polyphaga
Infraorder: Elateriformia
Superkulawarga: Elateroidea
Kulawarga: Lampyridae
Latreille, 1817
Subfamilies

Cyphonocerinae
Lampyrinae
Luciolinae
Ototetrinae
Photurinae


Genus incertae sedis:
Pterotus

Konang ya iku jinising srangga kang bisa ngetokake sunar saka awake, kang biasane katon ing wektu wengi. Kéwan ini kalebu ing leuarga Lampyridae, ya iku salah siji jinis kumbang. Kéwan iki isa tinemu ing laladan tropis apadene laladan patang mangsa, kanthi cacah spesies watara 2.000. Kéwan iki utamane tinemu ing laladan kang teles umpamane rawa, sawah lan alas kang teles, kang akèh pangan kanggo anake.

Sunar saka konang pigunane kanggo ngenali siji lan sijine, uga dadi tandha nalika kawin.

Konang nalika padhang lan peteng
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Konang&oldid=1078153"