Konang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Konang
Patapsco fg04.jpg
Konang Photinus sp. saka Amerikah Lor
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Infraklas: Neoptera
Superordho: Endopterygota
Ordho: Coleoptera
Subordho: Polyphaga
Infraordho: Elateriformia
Superfamili: Elateroidea
Famili: Lampyridae
Latreille, 1817
Subfamilies
Cyphonocerinae
Lampyrinae
Luciolinae
Ototetrinae
Photurinae

Genus incertae sedis:

Pterotus

Konang ya iku jinising srangga kang bisa ngetokake sunar saka awake, kang racaké katon ing wektu wengi. Kéwan ini kalebu ing leuarga Lampyridae, ya iku salah siji jinis kumbang. Kéwan iki bisa tinemu ing laladan tropis apadene laladan patang mangsa, kanthi cacah spésies watara 2.000. Kéwan iki mliginé tinemu ing laladan kang teles upamané rawa, sawah lan alas kang teles, kang akèh pangan kanggo anake.

Sunar saka konang pigunane kanggo ngenali siji lan sijiné, uga dadi tandha nalika kawin.

Konang nalika padhang lan peteng