Kohlwurst

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lungenwurst saka Schwerin

Kohlwurst, Lungenwurst utawa Lungwurst punika salah sawijining olahan prasaja, seger, banget garang sosis (Rohwurst) digawe saka lampu, daging babi lan lemak, kang biasane dipangan masak karo kale (Gobis) pasugatan kayata Knieperkohl . [1] Umume digunakake ing masakan Jerman lan Silesia Lor Lor lan Lor Lor, [2] uga ing sisih kidul-kulon Denmark, sing diarani "kålpølse" (sosis kale).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. DK (2012). Sausage. Penguin. p. 22. ISBN 9781465400925. Dibukak ing 28 November 2016.
  2. Robert von Ostertag (1904). Handbook of Meat Inspection. Jenkins. p. 759. Dibukak ing 28 November 2016. Lungenwurst.