Kibbeling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kibbeling
Kibbeling 001.JPG
A portion of kibbeling with garlic sauce.
AjanganLunch, snack
Panggonan asalNetherlands
Tlatah utawa prajaNorthwestern Europe
Woworan pokokBattered chunks of fish
Buku masakan: Kibbeling  Médhia: Kibbeling

Kibbeling punika salah sawijining jinis olahan saka Dutch cemilan dumadi saka batter iwak, umum dadi karo mayonnaise lan saus bawang utawa sauce tartar . [1] Ing abad kesembilan belas, iki nuduhake sampah uyah (pipi) iwak kod, sing dadi bagean penting saka panganan populer. [2] Iki minangka panganan sing populer ing Walanda.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kraig, Bruce; Taylor Sen, Colleen (2013). Street Food Around the World: An Encyclopedia of Food and Culture. ABC-CLIO. p. 251. ISBN 1598849557.
  2. Beekelaar, G. A. M. (1997). Gelderland tussen 1840 en 1850: rapporten, verslagen en andere stukken omtrent de toestand in de provincie Gelderland, opgemaakt door de gouverneur in de jaren 1840–1849. Uitgeverij Verloren. p. 197. ISBN 9789065505613.