Khoirul Anwar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Khoirul Anwar
Lair 22 Agustus 1978
Kediri
Padunungan Indonesia
Warga nagara Indonesia
Pakaryan Ilmuwan

Latar Kawuryan[besut | besut sumber]

Dr. Eng. Khoirul Anwar (lair ing Kediri, taun 1978) ya iku ilmuwan Indonesia kang wis nemu sawijining teknik transmisi wireless kanthi rong fast Fourirer transform (FFT), ya iku sawijing FFT cilik lan siji (I)FFT gedhé (pada transmitter dan receiver). Teknik iki éntuk penghargaan ing California USA ing Januari 2006, IEEE Radio and Wireless Symposium (RWS) taun 2006, ing California lan dadi standard internasional, international telecommunication union (ITU), ITU-R S.1878 and ITU-R S.2173. Teknologi iki (lan modifikasine ya iku kaprigelan kanggo multiple access) dadi basis saka uplink 4G LTE kang sinebut single carrier frequency division multiple access (SC-FDMA). Keuntungan saka rong FFT ya iku (1) ngurangi dinamic range dari power saéngga efisien lan tahan marang nonlinearitas amplifier, lan (2) anané frequency diversity saéngga bisa ngurangi error ing panampa. Teknik iki wis dipatenake taun 2005. Dr. Khoirul Anwar ya iku anak saka pasangan (almarhum) Sudjiarto lan Siti Patmi. Pria kelahiran Kediri iki ya iku alumni Teknik Elektro Institut Teknologi Bandung, lulus kanthi predikat cumlaude taun 2000, wisudawanpaling apik fakultas tèknologi indhustri lan telunng wisudawan paling apik sa-ITB. Khoirul uga didaulat minangka pembicara ing wisudawan ITB, Oktober 2000. Khoirul banjur nerusaké pendidikan ing Nara Institute of Science and Technology (NAIST) lan éntuk gelar magister ing taun 2005 sarta dhoktor taun 2008.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  • S1 Teknik Elektro ITB (2000).
  • S2 Nara Institute of Science and Technology NAIST (2005).
  • S3 Nara Institute of Science and Technology NAIST (2008).

Rujukan[besut | besut sumber]