Kertu jaringan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tuladha kartu jaringan Ethernet kanthi 2 jinis konektor (BNC dan UTP)

Kartu nètwork utawi kartu jaringan (Inggris: Network Interface Card kasingkat NIC utawi network card) inggih menika kartu ingkang ginanipun kanggé ngubungaken komputer dhateng jaringan komputer. Pnagertosan sanesipun inggih menika salah satunggaling piranti kasar ingkang kapasang wonten ing salah satunggaling slot ing papan induk komputer. Kertu jaringan menika nemtokaken kecepatan maksimum transmisi data antar titik (kode) [1] .

Jinising NIC menika wonten kalih jinis, inggih menika kartu jaringan ingkang asipat logis kaliyan kartu jaringan ingkang asipat fisik. Tuladhanipun kartu jaringan ingkang asipat fisik inggih menika NIC Ethernet, Token Ring, lsp. Bilih ingkang asipat logis inggih menika Loopback Adapter lan Dial-up Adapter. Kasebut ugi kanthi aran Network Adapter. Saben jinising Kartu jaringan dipunparingi nomor alamat ingkang dipunwastani Mac Address ingkang asipat statis lan saged dipunéwahi déning panganggénipun.

Jinising kertu jaringan[sunting | sunting sumber]

Kathahipun kertu jaringan menika ingkang kalebet kertu jaringan internal inggih menika kertu jaringan ingkang sampun kapasang wonten ing slot ekspansi ing jroning komputer. Wonten komputer kados komputer Mac ngginakaken kotak khusus ingkang katancep dhateng port serial utawi SCSI port komputeripun. Wonten ing komputer notebook wonten slot kanggé kertu jaringan ingkang biasa dipunsebut PCMCIA slot. Kerju jaringan ingkang kathah kaginakaken sakmenika inggih menika kertu jaringan Ethernet, LocalTalk konektor, lan Kertu jaringan Token Ring. Ingkang kawéntar sakmenika urut-urutaning kados mekaten :

  1. kertu jaringan ethernet, Kertu jaringan menika padatanipun pisah kaliyan komputer kejawi kados komputer Macintosh ingkang sampun ndherekaken kertu jaringan ethernet wonten njero.
  2. Token Ring, Kertu jaringan Token Ring menika radi sami kaliyan kertu jaringan ethernet. Satunggal ingkang mbedakaken inggih tipe konektor wonten ing sawingkinging kertu jaringanipun. Padatanipun Token Ring gadhah tipe konektor 9 Pin DIN ingkang nyambung kaliyan kertu jaringan dhateng kabel jaringan.
  3. LocalTalk, Localtalk menika kertu jaringan kanggé komputer macintosh ingkang ngginakaken kotak khusus lan kabel ingkang kapasang dhateng Port kanggé printer. Kirangipun Localtals dipuntandhingaken kaliyan ethernet menika cepeting laju transfer data [3].

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], (id) http://undiksha.ac.id (dipun-akses tanggal 27 November 2012)
  2. ^ [2], (id) http://www.sysneta.com (dipun-akses tanggal 30 Oktober 2012)
  3. ^ [3], Jaringan komputer (dipun-akses tanggal 30 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kertu_jaringan&oldid=834921"