Kastil Hunyad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kastil Hunyad
Castelul Huniazilor
Hunedoara
Romania
Hunyad Castle TB1.jpg
Tipe Castle
Diwangun
In use

Kastil Hunyad utawi Kedhaton Hunyad (Rumania: Castelul Huniazilor utawi Castelul Corvineştilor, Hongaria: Vajdahunyad vára) punika satunggaling kastil ingkang wonten ing Hunedoara, Rumania. Dumugi taun 1541, kastil utawi astana punika kalebet péranganing Karajan Hongaria lajeng dados péranganing Kepangeranan Transylvania, tilaran saking Dinasti Hunyaldi. Kasil Hunyad punika kagunganipun Dinasti Hunyadi ingkang slamet saking kobongan. Lajeng yasan mau dipunslametaken déning aristektur modern kanthi gaya gothik ananging gadhah unsur-unsur arsitèktur Baroque lan Renaissance [1].

Miturut mitos ingkang wonten ing mriku, Katil Hunyad punika dalemipun Vlad III ingkang dipunpitadosi dados drakula. Kala rumiyin papan punika papan bilih Vlad III saking Wallachia dipunpenjara pitung taun [2]. Vlad III, Pangeran Wallcachia (1431 - [[Dhésèmber 1476) kawéntar dados drakula. Wonten ing sajarah, Vlad punika nglawan marang ekspansi Kesultanan Utsmaniyah lan wontening ukuman ingkang kejam dhateng musuh-musuhipun. Kajawi punika Vlad II ugi kawéntar amargi paring inspirasi nama karakter Vampir wonten ing novèl Bram Stoker taun 1897, Dracula [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [1], Kastil drakula Pangeran Wallachia (dipun-akses tanggal 24 November 2012).
  2. ^ [2], 25 Kastil yang mengagumkan di donya (dipun-akses tanggal 24 November 2012).