Karnaval Bathik Solo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sala Batik Carnival minangka ajang promosi bathik ing kutha Sala

Karnaval Bathik Sala utawa Sala Batik Carnival ya iku karnaval nganggo kostum bathik kang dijahit kanthi manéka wujud kreasi lan modhel, dianakake ing kutha Sala minangka adicara taunan.[1] Ancasing adicara kang digelar saben taun iki minangka budidaya ngundhakake lan ngokohkake brand Sala minangka Spirit of Java.[2] Adicara iki wiwitane ana jalaran terinspirasi déning Jember Fashion Carnival (JFC), ya iku sawijining parade maragakake busana utawa sandhangan ing dalanan.[3] Awit saka iku, konsèp kekarone meh padha.[3] Sing mbedakake ya iku bahan kanggo nggawe kostum.[3] Karnaval bathik Sala nganggo bathik minangka bahan utama nggawe kostum.[3] Sala Bathik Carnival (SBC) iku dianakake déning Sala Center Point Foundation lan Pamaréntah Kota Surakarta.[3] Sadurungé mèlu karnaval, para pasarta kudu mèlu workshop ngrancang kostum kang digelar pirang-pirang sasi sadurungé karnaval. Kostum kang dirancang iku bakal dianggo dhéwé déning para pasarta nalika Karnaval Bathik Sala kalaksanan.[3] Karnaval iki dianakake ing sadawaning dalan Slamet Riyadi nganti tekan Kantor Balai Kota Sala. Sala Batik Carnival (SBC) kang ana wiwit taun 2008 iki, saben taun duwé tema kang bedha.[3] Tema-tema kang wus tau diusung déning SBC ya iku Wayang (2008)Topeng (2009), Sekar Jagad (2010),lan Keajaiban Legenda (2011).[2][3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Jember Fashion Carnival

Cathetan suku[besut | besut sumber]