Karl Popper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karl Popper ing taun 1980

Karl Popper ya iku filsuf sing lair 21 Juli ndhik Wina taun 1902.[1] Bapaké ya iku Dr. Simon S.C. Popper karenan bab Filsafat karo bab Sosial.[1] Bapaké Popper ya iku pengacara sing sugih.[2] Wongtuwané ganti agama teko Yahudi nang Kristen, mangkané semenjak wektu cilik Popper dididik ndhik lingkunagan Lutheran.[2] Sadurungé nganut paham Demokrat Sosial, piyambaké wong Marxis.[2] Piyambaké nglakoni urip sosialé tenanan, nganggo klambi buruh lan urip ndhik tengah-tengah uwong sing pengangguran. Piyambaké uga mbiantu bocah-bocah cilik sing caca. Ndèk kono piyambaké kenal karo wong Psikoanalisis ya iku Alfred Adler.[2] Bebarengan karo kui piyambaké uga aktif ndhik musik karo Arnold Schoenberg lan kekancan karo komponis Webber. Mben preian Popper remen munggah gunung.[2]

Karya-karyané sing utami yaiku, logika Penemuan Ilmiah taun 1934, Masyarakat Terbuka dan Musuh-musuhnya taun 1945, Kekurangan padha Historisisme taun 1957, lan Pencarian Tanpa Akhir taun 1976.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Makalah Falsifikasi Karl Popper". www.perkuliahan.com. Dijupuk 10 August 2016. 
  2. ^ a b c d e f Bryan Magee (2008). The Story of philosophy. Yogyakarta: Kanisius. k. 220-224. ISBN 978-979-21-1214-6.