Karl Popper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Karl Popper ing taun 1980

Karl Popper ya iku filsuf sing lair 21 Juli ndhik Wina taun 1902.[1] Bapaké ya iku Dr. Simon S.C. Popper karenan bab Filsafat karo bab Sosial.[1] Bapaké Popper ya iku pengacara sing sugih.[2] Wongtuwané ganti agama teko Yahudi ana ing Kristen, mangkané semenjak wektu cilik Popper dididik ndhik lingkunagan Lutheran.[2] Sadurungé nganut paham Demokrat Sosial, piyambaké wong Marxis.[2] Piyambaké nglakoni urip sosialé tenanan, nganggo klambi buruh lan urip ndhik tengah-tengah uwong sing pengangguran. Piyambaké uga mbiantu bocah-bocah cilik sing caca. Ndèk kono piyambaké kenal karo wong Psikoanalisis ya iku Alfred Adler.[2] Bebarengan karo kui piyambaké uga aktif ndhik musik karo Arnold Schoenberg lan kekancan karo komponis Webber. Mben preian Popper remen munggah gunung.[2]

Karya-karyané sing utami ya iku, logika Penemuan Ilmiah taun 1934, Masarakat Terbuka dan Musuh-musuhnya taun 1945, Kekurangan padha Historisisme taun 1957, lan Pencarian Tanpa Akhir taun 1976.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Makalah Falsifikasi Karl Popper". www.perkuliahan.com. Dijupuk 10 August 2016. 
  2. ^ a b c d e f Bryan Magee (2008). The Story of philosophy. Yogyakarta: Kanisius. k. 220-224. ISBN 978-979-21-1214-6.