Alfred Adler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alfred Adler

Alfred Adler iku ahli psikoanalisis Austria wiwit taun 1870 nganti 1937.[1] Piyambaké lair tanggal 1 Februari ndèk Rudolfsheim lan séda tanggal 28 Mei 1937]]. Adler iki urip ndèk lingkarané para doktor Freudian sing basisé ndèk Wina Austria samenjak taun 1990.[1] Nanging, wiwit taun 1911, piyambaké ninggalno Freud amergo nyadari kahendak nggo nduwé kuasa luwih onok pengaruhé nggo njelasno tingkah lakuné manungsa katimbang dorongan seksual.[1] Sumbangané sing wigati ya iku ngenalné istilah Inferiority Feeling.[1] Adler nduwé pemikiran bab kepribadian ya iku Finalisme Fiktif, perjuangan nang arah Superioritas, Inferioritas, minat sosial, lan uga gaya urip.[2]

Ndèk taun 1907 karyané ya iku Inferioritas Organik dan Kompensasi Psikis, taun 1927 ya iku Memahami Kodrat Manusia.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Bryan Magee (2008). The Story of philosophy. Yogyakarta: Kanisius. k. 221. ISBN 978-979-21-1214-6. 
  2. ^ "Teori Kepribadian menurut Alfred Adler". www.psychoshare.com/. Dijupuk 10 August 2016.