Kari endhas iwak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fish head curry
Fisheadcurry.JPG
Indian version of fish head curry
Jeneng liyanéKari kepala ikan (Malay or Indonesian)
JinisCurry
AjanganMain course
Panggonan asalIndonesia, Malaysia and Singapore
Tlatah utawa prajaNationwide in Indonesia, Malaysia and Singapore
DigawéMalays and Peranakans
Hawa ajanganHot or warm
Woworan pokokRed snapper fish head, vegetables (okra, eggplant, Long bean,)
Buku masakan: Fish head curry  Médhia: Fish head curry
Kari endhas iwak Peranakan

Kari endhas iwak (basa Melayu lan basa Indonesia : kari kepala ikan ) minangka sajian ing basa Indonesia, [1] masakan Malaysia lan Singapura [2] [3] kanthi asal campuran India lan Cina. [4] Endhas kakap abang dipanggang ing kari gaya Kerala kanthi macem-macem jangan kayata okra lan terong . Biasane disajikake nganggo sega utawa roti, utawa minangka sesuguh bareng.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Inc, Tastemade. "Gulai Kepala Ikan ~ Resep". Tastemade.
  2. 1001 Foods To Die For. Andrews McMeel Publishing. 2007. p. 284. ISBN 978-0-7407-7043-2. Dibukak ing July 17, 2017.
  3. Singapore Hawker Classics Unveiled: Decoding 25 Favourite Dishes. Marshall Cavendish. 2015. p. 69. ISBN 978-981-4677-86-8. Dibukak ing July 17, 2017.
  4. "Fish head curry (gulai kepala ikan)". SBS.