Kapsalon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kapsalon
Kapsalon dutch meal.jpg
A serving of Dutch Kapsalon
JinisFast food
Panggonan asalNetherlands
Tlatah utawa prajaRotterdam
DigawéNathaniël Gomes
Woworan pokokFrench fries, meat (döner or shawarma), Gouda cheese, salad vegetables
Ènergi panganan
(per ajangan)
1800 kcal (7536 kJ)
Buku masakan: Kapsalon  Médhia: Kapsalon

Kapsalon ( [ˈKɑpsɐlɔn] ) minangka panganan panganan cepat saji sing digawe ing taun 2003 ing kutha Rotterdam, Walanda, kalebu lapisan kentang goreng sing dilebokake ing wadhah logam sing bisa dibuwang, ditutupi daging döner utawa shawarma, ditutupi irisan keju Gouda, lan digawe panas ing oven nganti keju matun. Banjur ditambahake lapisan salad apu sing wis dirusak, disandangi saos bawang putih lan sambal, saus panas saka tilas jajahan Walanda ing Indonesia . [1] Istilah kapsalon yaiku basa Walanda kanggo " salon tata rambut ", sing diarani salah sawijining panemu sajian sing nyambut gawe dadi penata rambut. [2] Panganan kasebut minangka produk multikulturalisme Walanda, nggabungake unsur-unsur sajian saka macem-macem budaya. Panganan kasebut wis nyebar internasional ing wektu sing cukup suwe.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sterre Lindhout (14 September 2011). "Culinair moordwapen" [Culinary lethal weapon]. Volkskrant (ing basa Dutch).CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Lester Haines (7 October 2011). "Post-pub nosh deathmatch: Kapsalon v quesadillas". The Register.