Kaolin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kaolin

Kaolin minangka jinis lempung sing efektif kanggo ngobati diare lan uga radhang kulit tartamtu. [1] Kaolin minangka massa watu sing dumadi saka bahan lempung sing sethithik kandhutan wesi, lan racaké werna putih utawa rada keputihan. [2] Kakoin iki minangka lempung putih sing empuk tur empuk sing wis dipacul saka lemah. [1] Kaolin diresiki kanthi resik sadurungé didadékaké obat. Mupangat utama yaiku minangka obat kanggo serangan diare entheng ing wong diwasa. Kaolin uga asring digunakaké minangka losion kanggo ngobati lepuh, wudun, lan ngresiki kulit, sanajan wis diganti karo krim antiseptik lan antibiotik . Alergi kulit kanggo losyen kaolin ora arang, nanging wong sing duwe kulit sensitif umume ora nggunakaké losyen amarga bisa ngganggu kulit.

Cara kerja Kaolin[besut | besut sumber]

Efektivitas Kaolin gumantung ing sifat panyerapan cuwèran. [1] Kanggo ngobati diare, kaolin nyerep macem-macem bahan sing ngganggu weteng lan racun sing nyebabaké diare. Kanthi cara iki, kaolin efektif kanggo diare sing disebabaké saka bahan sing ngganggu usus, kayata diare saka panganan sing asem lan pedhes. Amarga wiwit efektifitas saka kaolin kanggo ngresep cuwèran , nggawé tatu tetep kaolin garing. Kaolin bisa digabung karo bahan liyané. Campuran sing paling umum yaiku kaolin lan pektin, sanajan kaolin uga dicampur karo banyu kloroform, natrium bikarbonat lan banyu pappermint, kabeh dadi luwih enak.

Mupangat saka Kaolin[besut | besut sumber]

Iki minangka mupangat saka kaolin: [1]

  1. Tamba kanggo diare
  2. Obat muntah abot
  3. Pangobatan pancernaan
  4. Kanggo losion utawa bubuk nambani luka

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. a b c d David Arnot, dkk (2009). Pustaka Kesehatan Populer Mengenal Pemeriksaan Laboratorium, volume 8. Jakarta: PT Bhuana Ilmu Populer. k. 144.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "buku" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "buku" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "buku" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. "Kaolin dalam Industri" (PDF). Dijupuk 18 Juni 2014.