Kanton Appenzell Ausserrhoden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanton Appenzell-Ausserrhoden
Lambang Kanton Appenzell Ausserrhoden
Peta Swiss nuduhaké Kanton Appenzell Ausserrhoden
Ibu kutha Herisau (administratif)
Trogen (yudikatif)
Wilayah 243 km² (Peringkat ke-23)
Titik paling dhuwur Säntis 2502 m
Cacah pedunung (2006) 52509 (Peringkat ke-21)
216 /km²
Bergabung 1513
Singkatan AR
Basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (65)
Kuthamadya 20 buah
Distrik ora ana
Situs resmi www.AR.ch
Peta Kanton Appenzell Ausserrhoden

Swara Appenzell Ausserrhoden (basa Prancis: Appenzell Rhodes-Extérieures, basa Italia: Appenzello Esterno, basa Romansh: Appenzell Dadora) iku sawijining kanton ing Swiss sing nduweni jembar wilayah 243 km² lan populasi 53.200 jiwa (2003). Ibu kuthane yaiku Herisau (administratif), Trogen (judikatif).

Kuthamadya[sunting | sunting sumber]

Anda 20 kuthamadya ing Appenzell Ausserrhoden (Einwohnergemeinden):