Kanton Appenzell Ausserrhoden

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kanton Appenzell-Ausserrhoden
Lambang Kanton Appenzell Ausserrhoden
Peta Swiss nuduhaké Kanton Appenzell Ausserrhoden
Ibu kutha Herisau (administratif)
Trogen (yudhikatif)
Wilayah 243 km² (Peringkat ke-23)
Titik paling dhuwur Säntis 2502 m
Cacah pedunung (2006) 52509 (Peringkat ke-21)
216 /km²
Bergabung 1513
Singkatan AR
Basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (65)
Kuthamadya 20 buah
Distrik ora ana
Situs resmi www.AR.ch
Peta Kanton Appenzell Ausserrhoden

Ngenani wuni iki Appenzell Ausserrhoden  (basa Prancis: Appenzell Rhodes-Extérieures, basa Italia: Appenzello Esterno, basa Romansh: Appenzell Dadora) iku siji kanton ing Swiss sing duwé jembar wewengkon 243 km² lan populasi 53.200 jiwa (2003). Kutha krajané ya iku Herisau (administratif), Trogen (judikatif).

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Anda 20 kuthamadya ing Appenzell Ausserrhoden (Einwohnergemeinden):