Kang Ibing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kang Ibing
Kang ibing 01.jpg
LairRaden Aang Kusmayatna Kusumadinata
Pakaryanaktor, pelawak
Taun aktif1975 - 2010

Raden Aang Kusmayatna Kusumadinata utawi misuwur kanthi asma Kang Ibing (miyos ing Sumedang, 20 Juni 1946 – tilar donya ing Bandung, 19 Agustus 2010 ing yuswa 64 taun) inggih punika pelawak Indonésia ingkang ndhèrèk grup lawak De'Kabayan ingkang anggotanipun inggih punika [[Aom Kusman lan Suryana Fatah.[1] Pelawak punika ugi aktif ing kasenian Sunda.[1]

Kang Ibing gadhah garwa ingkang namanipun Nieke lan patutan tiga cacahipun.[1] Kariéripun ing jagad seni kalebet suksés.[1] Kang Ibing piyambak boten naté ngimpi dados aktris ingkang misuwur, menapa malih dados bintang filem.[1] Miwiti kariéripun minangka panatacara Obrolan Rineh ing Radhio Mara Bandung Gaya wicaranipun ingkang intonasinipun khas Sunda sampun dados ciri khasipun Kang Ibing.[1]

Nalika taksih kuliyah ing Fakultas Sastra Universitas Padjajaran Bandung jurusan Sastra Ruslan, Kang Ibing naté njabat dados Ketua Kasenian Daya Mahasiswa Sunda (DAMAS).[1] Penasihat Dhepartemén Kasenian Unpad lan naté ugi dados asistén Dosén ing Fakultas Sastra Unpad.[1] Taun 1970 sesarengan kaliyan Aom Kusman lan Suryana Fatah damel grup lawak De'Kabayan.[1] Nalika taun 1975 kanggé ingkang kapisanan Kang Ibing dados bintang filem Si Kabayan ingkang dipunsutradarai déning Tutty Suprapto.[1]

Kang Ibing tilar donya nalika tanggal 19 Agustus 2010 ing Griya Sakit Islam Bandung.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j 'Biografi Singkat Kang Ibing dipunundhuh tanggal 9 Oktober 2011)
  2. [hhttp://www.ceritamu.com/Info/Individu/Kang-Ibing.aspx Kang Ibing] dipunundhuh tanggal 9 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

[hhttp://www.ceritamu.com/Info/Individu/Kang-Ibing.aspx 'Kang Ibing]