Kali Kapuas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kali Kapuas
Kapuas River.jpg
Country Indonésia
State Kalimantan Kulon

Kali Kapuas iku sawijining kali ing Kalimantan Kulon, Indonésia. Dawané watara 1,143 km, kali iki minangka kali kang dawa dhéwé ing Indonésia, lan minangka kali utama ing laladan kulon Kalimantan. Kali iki uga minangka kali kang dawa dhéwé ing sawijining pulo.

Kali iki sumberé saka gunung-gnung Kapuas Hulu cedhak tapel wates karo Sarawak, Malaysia, lan mili mangulon. Kali iki tumuju menyang Segara Cina Kidul watara 20 km kidulé kutha Pontianak. Mèh sadawaning kali kena dilayari, mula kali iki minangka sarana transportasi wigati ing Kalimantan Kulon. Kali iki dipigunakaké kanggo ngangkud kayu saka pedhalaman pulo, lan kanggo aksès menyang pamukiman sadawaning kali. Kali iki duwé siji kreteg, ya iku cedhak Sanggau kira-kira 400 kilomèter saka muarané.