Kali Bosna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bosna (Босна)
Kali Bosna cedhak Visoko.
Kali Bosna cedhak Visoko.
Tuk Bosnia-Herzegovina
Sawangan Vrelo Bosne
Nagara sing diilèni Bosnia-Herzegovina
Dawa 271 km
Tlatah ilèn kali Danube
Sumber kali Bosna ing saubengé Sarajevo.

Kali Bosna iku kali paling dawa katelu ing Bosnia-Herzegovina, lan kalebu salah siji saka kali utama ing nagara mau, bebarengan karo Kali Neretva lan Kali Vrbas; telu kali liyané ing Bosnia ya iku Una, Kali Sava, lan Kali Drina. Kali Bosna mili sadawaning 271 kilomèter (168 mil). Koordhinat: 45°04′00″N 18°28′01″E / 45.06667°N 18.46694°E / 45.06667; 18.46694