Kali Asahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Asahan iku sawijining kali ing Sumatra Utara, Indonésia. Kali iki mili saka Tlaga Toba, ngliwati Porsea ing Kabupatèn Asahan lan mungkasi ing Teluk Nibung, Selat Malaka. Ing babagan pariwisata, Kali Asahan dimanfaataké minangka lokasi kagiyatan arung jeram, lan wis nganakaké kajuaraan arung jeram internasional ing taun 2000, 2001, lan 2003. Saliyané kanggo obyèk wisata, Asahan uga dadi sumber listrik ya iku kanthi anané sawatara PLTA antarané: PLTA I kanthi daya kapasang 180 MW, Asahan III (Tangga) 400 MW, Asahan IV 80 MW lan Asahan V 18 MW.[1]. Ing tlatah grojogan Sigura-gura uga banyu Kali Asahan kanggo pembangkit tenaga listrik (power plant) perusahaan penambangan alumunium PT INALUM (Indonésia Asahan Alumunium).[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Dinas Pertambangan dan Energi Propinsi Sumut, Potensi Hidropower di Sumatra Utara
  2. Kontan, Untung tak dapat - Nasionalisasi saja

Pranala njaba[besut | besut sumber]