Kagubernuran Dohuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kagubernuran Dohuk
محافظة دهوك
پارێزگای دھۆک
ܗܘܦܲܪܟܝܵܐ ܕܕܸܗܘܟ

Provinsi Dohuk
Kagubernuran
Collage of Dohuk Governorate.jpg
Pernah  Kagubernuran Dohuk  (red) – in Irak  (red, beige & light grey) – ing Wewengkon Kurdhistan  (red & beige)
Pernah  Kagubernuran Dohuk  (red)

– in Irak  (red, beige & light grey)
– ing Wewengkon Kurdhistan  (red & beige)

Pernahé Kagubernuran Dohuk ing Wewengkon Kurdhistan[1]
Pernahé Kagubernuran Dohuk ing Wewengkon Kurdhistan[1]
Koordhinat: 37°3′N 43°9′E / 37.050°N 43.150°E / 37.050; 43.150Koordhinat: 37°3′N 43°9′E / 37.050°N 43.150°E / 37.050; 43.150
Nagara  Iraq
Wewengkon  Kurdistan
Kutha krajan Dohuk
Pamaréntahan
 • Gubernur Farhad Atrushi
Laladan
 • Gunggung 10,955,91 km2 (423,010 sq mi)
Cacah warga (2017)
 • Gunggung 1,511,585

Kagubernuran Dohuk (Basa Kurdhi: پارێزگای دھۆک‎, Syriac: ܗܘܦܲܪܟܝܵܐ ܕܕܸܗܘܟ‎ , Arab: محافظة دهوك‎‎ Muḥāfaẓat Dahūk) ya iku sawijining kagubernuran ing Kurdhistan Irak. Kutha krajané ya iku kutha Dohuk. Ing njeroné uga ana kutha Zakho, sing ing manéka kasempatan tau dadi titik pamriksan ing tapal watesé Turki. Sadurungé taun 1976, wewengkon iki dadi pérangan saka Kagubernuran Nineveh, sing dikenal minangka Kagubernuran Mosul. Kagubernuran Dohuk akèh-akèhé didunungi déning wong Kurdhi lan wong Asiria, kanti sawenèh wong Yasidhi lan wong Arménia. Ing taun 2017, cacah wongé diwatara ana 1.511.585[2] kanthi 15% akèh-akèhé ngrasuk agama Kristen (akèh-akèhé wong Asiria).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Map of area of Kurdistan Region & its Governorates". Kurdistan Region Statistics Office, Kurdistan Regional Government. 
  2. "The map of estimated population of Kurdistan Region 2017". Kurdistan Region Statistics Office, Kurdistan Regional Government. 2017.