Menyang kontèn

Kabiskopan Telšiai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Telšiai

Dioecesis Telsensis (-Klaipedensis)

Telšių vyskupija
Lokasi
NagaraLitowen
Provinsi grejawiKaunas
MetropolitanKaunas
Statistik
Amba13.373 km2 (5.163 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
705,000
564,000 (80%)
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Telšiai
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAlgirdas Jurevičius
Biskop emeritusJonas Boruta, S.J.
Peta
Lokasi Kabiskopan Telšiai ing Litowen
Lokasi Kabiskopan Telšiai ing Litowen

Kabiskopan Telšiai (Latin: Telsen(sis)) yaiku kabiskopan Latin sufragan ing provinsi grejawi Metropolitan Kaunas, salah sijining saka loro kabiskopan agung ing Litowen.

Riwayat[besut | besut sumber]

Kabiskopan Telšiai.

Kabiskopan kasebut didegake ing 4 April 1926 ing wilayah sing diparo saka Kabiskopan Samogitia. Ing 24 Dhesember 1991, wilayah Prelatur Teritorial Klaipėda diparo saka wilayah Kabiskopan Telsiai lan uga diarani minangka Kabiskopan Telšiai (-Klaipeda). Ing 28 Mei 1997, kabiskopan kasebut kelangan wilayah kanggo pangadegan Kabiskopan Šiauliai.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 55°59′N 22°15′E / 55.983°N 22.250°E / 55.983; 22.250