Kabiskopan Agung Kaunas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Kaunas

Archidioecesis Kaunensis

Kauno Arkivyskupija
Kauno arkikatedra bokstas 2006-06-03.JPG
Katedral Kaunas, greja induk Kabiskopan Agung
Lokasi
Nagara Litowen
Statistik
Amba8.750 km2 (3.378 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
665,000
533,000 (80.2%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusLatin
Didegaké1417
(minangka Kabiskopan Žemaičiai)
4 April 1926
(minangka Kabiskopan Agung Kaunas)
KatedralBasilika Katedral Santo Petrus lan Paulus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanLionginas Virbalas
SufraganKabiskopan Šiauliai
Kabiskopan Telšiai
Kabiskopan Vilkaviškis
Biskop Auksilier-
Biskop emeritusSigitas Tamkevičius
Peta
Peta Kabiskopan Agung
Peta Kabiskopan Agung
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Agung Metropolitan Kaunas (Latin: Archidioecesis Kaunensis) yaiku kabiskopan agung Latin saka Greja Katulik Roma ing Litowen. Kabiskopan kasebut berbasis ing Kaunas, kutha paling gedhe kapindho ing Litowen. Greja induk lan tahta episkopal agung katedral saka kabiskopan kasebut menika Basilika Katedral Kaunas; kabiskopan agung kasebut uga nduweni Basilika Minor ing kutha Šiluva, wilayah Samogitia.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 54°54′N 23°53′E / 54.900°N 23.883°E / 54.900; 23.883