Menyang kontèn

Kabiskopan Puerto Plata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Puerto Plata

Dioecesis Portus Argentarii

Diócesis de Puerto Plata
Catedral San Felipe Apóstol
Lokasi
NagaraRepublik Dominika
TeritorialProvinsi Puerto Plata
Provinsi grejawiProvinsi Santiago de los Caballeros
MetropolitanPuerto Plata
Statistik
Amba2.700 km2 (1.042 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
346,520
338,560 (97.7%)
Paroki31
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké16 Dhesember 1996 (27 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Filipus Rasul
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJulio César Corniel Amaro
Biskop Agung MetropolitanFreddy Antonio de Jesús Bretón Martínez
Biskop Agung Santiago de los Caballeros
Biskop emeritusGregorio Nicanor Peña Rodríguez (1996-2004)
Peta

Kabiskopan Puerto Plata (Latin: Dioecesis Portus Argentarii) (didegake ing 16 Dhesember 1996) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Santiago de los Caballeros. Kabiskopan kasebut ana ing provinsi Puerto Plata, bagean lor Republik Dominika. Katedral saka kabiskopan kasebut menika Katedral Santo Filipus Rasul, sing ana ing kutha San Felipe de Puerto Plata,

Ordinaris[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Puerto Plata". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-15.