Menyang kontèn

Kabiskopan Osorno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Osorno

Dioecesis Osornensis

Diócesis de Osorno
Lokasi
NagaraChili
Provinsi grejawiPuerto Montt
MetropolitanPuerto Montt
Statistik
Amba9.236 km2 (3.566 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
221,509
113,159 (51.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké15 November 1955 (68 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Matius ing Osorno
Santo/santa pelindungSanto Matius Rasul
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanCristián Caro Cordero
Administrator ApostolikJorge Enrique Concha Cayuqueo O.F.M.
Biskop emeritusJuan Barros Madrid

Kabiskopan Osorno (Latin: Dioecesis Osornensis ) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Puerto Montt, ing Chili. Kabiskopan kasebut didegake ing 15 November 1955 dening Paus Pius XII liwat bulla kepausan Christianorum qui in Diocesibus.

Pranala jaba[besut | besut sumber]