Kèju gouda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gouda
WikiCheese - Gouda 36 mois 03.jpg
Three-year-old Gouda
Nagara asalNetherlands
WewengkonSouth Holland
KuthaGouda
Sumberé susuCows
PastéurisasiPossibly
TèksturSemi-hard to hard
Suwéné nuwa1–36 months
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Sapi Bisa uga Semi-hard nganti hard 1-36 wulanGouda

Gouda
WikiCheese - Gouda 36 mois 03.jpg</img>
Gouda umur telung taun
Negara asale Walanda
Wilayah Holland Kidul
Kutha Gouda
Sumber susu
Pasteurisasi Tekstur Wektu tuwa Dijenengi sawise
</img> Media sing gegandhengan ing Wikimedia Commons

Gouda ( /ˈɡdə/</img> /ˈɡdə/ ; Dutch pronunciation: [ˈƔʌudaː] ( </img>  ; Walanda: Goudse kaas , "keju saka Gouda ") yaiku salah sawijining jinis olahan arupa keju susu sapi sing wujude entheng lan asale saka Walanda . [1] Iki minangka salah sawijining keju sing paling populer ing saindenging jagad. Jeneng iki digunakake saiki minangka istilah umum kanggo macem-macem keju sing padha diproduksi kanthi cara tradisional Walanda. [2]

Smoked Gouda

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Gouda noun". Merriam-Webster. Dibukak ing 2019-09-08.
  2. "European commission confirms protection for Gouda Holland". DutchNews.NL. 7 October 2010. Dibukak ing 7 October 2010.