Jonatan Christie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jonathan Christie

Jonatan Christie utawi bisa dijeluk Jojo, ya iku atlit badminton non-unggulan ana ing  Asian Games 2018. Jojo wis tau éntuk medhali emas. PB PBSI ora tau nargetké mendali emas saka regu sektor tunggal  putra. Ananging, ana ing Asia Games 2018 Jojo bisa dadi juwara ing final Asia Games kang dianakké ing Istana Gelora Bung karno, Jakarta, Selasa (28/08/2018). Iki minangka bukti Jojo kanggo masarakat Indonésia sing tau ngremehké Jojo.[1]

Amarga rasa seneng Jojo dadi juwara, Jojo nyopot kaos lan mbengok ana arah sing padha nonton Asia Games. Asil sing digayuh Jojo ana ing Asia Games 2018 uwis diantu-antu saka 12 sing tunggal putra, sing kèri dhewe diéntukaké karo Taufik Hidayat ing Doha taun 2006. Jojo uga ora percaya yèn dhèwèké bisa dadi sejarah kanggo Bangsa Indonésia. Dhèwèké ngomong, dhèwèké bisa juara amarga berkah saka Tuhan. Iki dadi kalung medhali emas kaping pisan Jojo ana ing Asia Games.

Jojo uga tau bela tim Indonésia ana ing pésta olahraga Negara Se-Asia ing Incheon 2014. Ananging dhèwèké tampil ana nomer regu putra. Saiki, ana ing Asia Games, Jojo dipitaya main ana nomer individu. Asil iku wujud saka kerja keras  lan upaya atlet saka wiwitan tekan acara Asia Games.  

Kiat-Kiat[besut | besut sumber]

  1. Pekerja Keras: Supaya bisa main ana Asia Games kanthi apik, wektu latihan fisik Jojo ditambah dadi luwih saka 85 menit. Jojo uga latihan mlayu, gym, lan renang. Saben dina jadwal latihan isa ganti trep karo kebutuhan. Jojo sing dikenal disiplin lan pekerja keras  nglakoni latihan saben dina kanthi seneng lan legawa. Jojo ngomong, motivasi tampil ana Asia Gmes yaiku dheweke arep buktekake menawa Indonésia isa dadi Juara ana ing sektor tunggal putra.
  2. Mengasah Diri: Wiwit saka taun 2005 Jojo wis seneng badminton, saéngga dhèwèké kerep latihan badminton, saka nasèhat lan semangat saka bapaké Jojo. Ana ing sekolahan kala biyen namung ana ekstrakulikuler basket, bal-balan, taekwondo lan badminton. Sadurungé mlebu ana pelatnan PBSI, Jojo gabung ana Klub PB Tangkas. Sawise gabung ana pelatnas Cipayung wiwit saka 2003. Jojo uga tau menangké laga final SEA Games Kuala Lumpur ing taun 2017.

Prestasi[besut | besut sumber]

Prestasi kang diéntukaké déning Jonatan Cristhie yaiku:

  1. Ana sasi Juli 2013, Jonatan bisa ngolehke gelar internasional senior sing kaping pisan ing Indonesia International Challenge.
  2. Ana taun 2014, ing turnamen Indonesia Internasional Challenge, Jojo bisa mlebu final.
  3. Ana taun 2013 lan 2014, Jonatan, Anthony Sinisuka Ginting lan ihsan Maulana Mustofa yaiku dadi andalan Indonesia ana ajang Kejuaraan Dunia Junior BWF saha Kejuaraan Asia Junior BMF.
  4. Taun 2015, Jonatan melu turnamen-turnamen senior ana level sing luwih duwur, kayata Grand Prix, Grand Prix Gold, Super Series lan Super Series Premiere.
  5. Jonatan Cristhie bisa mlebu ana tim Indonesia ana Sudirman pada Sudirman Cup 2015, SEA Games 2015, Thomas Cup 2016, Sudirman Cup 2017 lan Sea Games 2017.
  6. Ana turnamen Korea Open Super Series 2017, Jonatan lan kancane Anthony Sinisuka Ginting bisa nyiptakke All Indonesian Final.
  7. Taun 2009, Jonatan Cristhie dadi tokoh pemain film tema bulu tangkis, king.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Nastitie, Denty (2018-09-03). "Jonatan Cristhie: Saya Buktikan Saya Bisa!". Kompas. Dijupuk 2018-09-03. 
  2. "Riwayat Prestasi Jonatan Christie, Pebulutangkis yang Pernah Tampil di "King"". Tribunjambi. 2018-08-28. Dijupuk 2019-11-06.