John Wick (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
John Wick
John Wick TeaserPoster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani
Diprodhuseri
Ditulis déningDerek Kolstad
Dibintangi
Dimusiki
SinématografiJonathan Sela
Dibesut déningElísabet Ronalds
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningSummit Entertainment
Tanggal metu
  • Sèptèmber 19, 2014 (2014-09-19) (Fantastic Fest)
  • Oktober 24, 2014 (2014-10-24) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
101 menit[1]
NagaraAmérikah Sarékat
BasaBasa Inggris
Rantaman$29.7 yuta[2]
Kalarisan$88.8 yuta[3]

John Wick inggih punika filem thriller laga saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani [4] Chad Stahelski lan David Leitch. Ingkang maragani filem punika antawisipun Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Dean Winters, Ian McShane, John Leguizamo, lan Willem Dafoe, nyariyosaken babagan John ingkang ketaton sanget nalika mirsani video kagunganipun sémahipun, saéngga dipunketawisken cariyos mundur prakawis ingkang adamel John Wick saget ketaton.[5][6][7][8][9][10][11][12]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Sawijining dalu, John dipunampiri tiyang-tiyang ingkang ngasta gaman lan ndamel piyambakipun babak belur. Pranyata, tiyang-tiyang wau inggih punika para nèm-nèman ingkang naté dipunpanggihi wonten setasiyun pomp bènsin ingkang nyolong mobilipun John lan mejahi segawonipun. Perkawis punika ingkang dados musababipun John Wick duka lan madosi tiyang-tiyang wau.

Wonten ing mriku saget dipunmangertosi bilih John Wick punika satunggaling tiyang mbebayani manawi wonten ingkang njalari rumiyin. Piyambakipun naté dados pamejah bayaran andhahanipun ramanipun nèm-nèman ingkang sami mejahi segawonipun punika. Pungkasanipun, John badhé ngoyak, madosi para nèm-nèman punika sekaliyan badhé mbrastha para mafia saking Ruslan ingkang naté ndhawuhi John.

Werni-warni adhégan (jejer) dipunketawisaken, antawisipun ngginakaken gaman awujud bedhil lan péstol ing filem punika. Kepara, filem punika kalebet filem Keanu Reeves ingkang ngédab-édabi tinimbang filem sanèsipun.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "JOHN WICK (15)". British Board of Film Classification. November 12, 2014. Dibukak ing November 12, 2014.
  2. "Film Tax Credit – Quarterly Report" (PDF). Empire State Development. March 31, 2016. Dibukak ing July 23, 2017.
  3. "John Wick (2014)". Box Office Mojo. Dibukak ing December 28, 2014.
  4. "Keanu Reeves' 'John Wick' Hits Box-Office Bulls-Eye and Lionsgate's Gamble Pays Off". The Wrap. 26 October 2014. Dibukak ing 26 October 2014.
  5. "John Wick' Filmmakers on How to Direct Action, DGA, Keanu Reeves' Advice, and More". The Film Stage. October 21, 2014. Dibukak ing December 20, 2014.
  6. "Scorn". Specscout. Dibukak ing December 3, 2012.
  7. "Keanu Reeves, 'John Wick' Directors on How Their 'Matrix' Past Helped With Assassin Film". The Hollywood Reporter. 24 October 2014. Dibukak ing 24 October 2014.
  8. "'John Wick': "Gun-fu" is taken to new heights in actioner about retired hitman seeking revenge". Orlando Weekly. 24 October 2014. Dibukak ing 24 October 2014.
  9. "John Wick: Cast Interview with Keanu Reeves, Alfie Allen, directors Chad Stahelski and David Leitch". Zedos Gang. 23 October 2014. Dibukak ing 23 October 2014.
  10. "How Sad Keanu got his groove back". Slate. 24 October 2014. Dibukak ing 24 October 2014.
  11. "'JOHN WICK' SCREENING: How Keanu Reeves Enlisted His 'Matrix' Doubles To Direct". Zen For Zoey. 30 October 2014. Dibukak ing 30 October 2014.
  12. "Directors David Leitch and Chad Stahelski Talk New Film 'John Wick'". The Source. 13 October 2014. Dibukak ing 13 October 2014.
  13. "Mess With Keanu Reeves' Puppy At Your Peril In Blazing John Wick Trailer". Yahoo. Dibukak ing September 16, 2014.
  14. "Ultimate killing machine 'John Wick' back for vengeance". GMA Network. Dibukak ing October 28, 2014.
  15. "John Screenwriter Derek Kolstad talks 'John Wick'". The Action Elite. Dibukak ing October 3, 2014.
  16. "How JOHN WICK and 87Eleven Taught Me to Shoot People in the Face". Collider. Dibukak ing October 9, 2014.
  17. "Keanu Reeves seeks a killer return with 'John Wick'". USA Today. Dibukak ing October 23, 2014.
  18. "Don't Shoot the Dog". The Austin Chronicle. Dibukak ing October 24, 2014.
  19. "Excessive Forces: The Mad Genius Stuntmen Behind Keanu Reeves's Dead-Dog Revenge Thriller 'John Wick'". Grantland. Dibukak ing October 24, 2014.
  20. "Alumni and Friends of Edgewood High School of the Sacred Heart" (PDF). Edgewood. Dibukak ing October 22, 2014.
  21. "An interview with Derek Kolstad, screenwriter of John Wick". Flickering Myth. Dibukak ing October 24, 2014.
  22. a b c d "John Wick PRODUCTION NOTES" (PDF). Lionsgate. Dibukak ing October 22, 2014.
  23. "John Wick — Legendary Hit-Man Takes Revenge On The Russian Mob". Hampton Roads. Dibukak ing October 25, 2014.
  24. "'John Wick' Video Interview: Alfie Allen & Michael Nyqvist". ScreenRant. Dibukak ing October 26, 2014.
  25. "JoBlo.com gets into the action at 87eleven Action Design for John Wick!". Joblo. Dibukak ing October 9, 2014.
  26. ""John Wick" cast, crew applaud "generous" lead Keanu Reeeves". CBS News. Dibukak ing October 22, 2014.
  27. "INTERVIEW: KEANU REEVES AND ADRIANNE PALICKI TALK ABOUT THE ACTION OF JOHN WICK". Cinapse. Dibukak ing September 30, 2014.
  28. "Fantastic Fest 2014: Adrianne Palicki on 'John Wick' & 'Agents of SHIELD'". CraveOnline. Dibukak ing September 22, 2014.
  29. "Keanu Reeves Came Up With a Badass Hashtag for "John Wick"". EmanuelLevy. Dibukak ing October 24, 2014.
  30. "Keanu Reeves, Adrianne Palicki on 'John Wick,' Dogs and Stunts". Variety. Dibukak ing October 23, 2014.
  31. "'JOHN WICK': KEANU REEVES, WILLEM DAFOE TALK "FANTASY" DRIFTING AND GUN FU STUNTS". whoa is (not) me. Dibukak ing October 14, 2014.

Pranala njawi[besut | besut sumber]