John Wick (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Wick
John Wick TeaserPoster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani
Diprodhuseri
Ditulis déning Derek Kolstad
Dibintangi
Dimusiki
Sinématografi Jonathan Sela
Dibesut déning Elísabet Ronalds
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Summit Entertainment
Tanggal metu
  • Sèptèmber 19, 2014 (2014-09-19) (Fantastic Fest)
  • Oktober 24, 2014 (2014-10-24) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
101 menit[1]
Nagara Amérikah Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $29.7 yuta[2]
Kalarisan $88.8 yuta[3]

John Wick inggih punika filem thriller laga saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani [4] Chad Stahelski lan David Leitch. Ingkang maragani filem punika antawisipun Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Dean Winters, Ian McShane, John Leguizamo, lan Willem Dafoe, nyariyosaken babagan John ingkang ketaton sanget nalika mirsani video kagunganipun sémahipun, saéngga dipunketawisken cariyos mundur perkawis ingkang adamel John Wick saget ketaton.[5][6][7][8][9][10][11][12]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Sawijining dalu, John dipunampiri tiyang-tiyang ingkang ngasta gaman lan ndamel piyambakipun babak belur. Pranyata, tiyang-tiyang wau inggih punika para nèm-nèman ingkang naté dipunpanggihi wonten setasiyun pomp bènsin ingkang nyolong mobilipun John lan mejahi segawonipun. Perkawis punika ingkang dados musababipun John Wick duka lan madosi tiyang-tiyang wau.

Wonten ing mriku saget dipunmangertosi bilih John Wick punika satunggaling tiyang mbebayani manawi wonten ingkang njalari rumiyin. Piyambakipun naté dados pamejah bayaran andhahanipun ramanipun nèm-nèman ingkang sami mejahi segawonipun punika. Pungkasanipun, John badhé ngoyak, madosi para nèm-nèman punika sekaliyan badhé mbrastha para mafia saking Rusia ingkang naté ndhawuhi John.

Werni-werni adhégan (jejer) dipunketawisaken, antawisipun ngginakaken gaman awujud bedhil lan péstol ing filem punika. Kepara, filem punika kalebet filem Keanu Reeves ingkang ngédab-édabi tinimbang filem sanèsipun.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "JOHN WICK (15)". British Board of Film Classification. November 12, 2014. Dijupuk November 12, 2014. 
  2. "Film Tax Credit – Quarterly Report" (PDF). Empire State Development. March 31, 2016. Dijupuk July 23, 2017. 
  3. "John Wick (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk December 28, 2014. 
  4. "Keanu Reeves’ ‘John Wick’ Hits Box-Office Bulls-Eye and Lionsgate's Gamble Pays Off". The Wrap. 26 October 2014. Dijupuk 26 October 2014. 
  5. "John Wick’ Filmmakers on How to Direct Action, DGA, Keanu Reeves’ Advice, and More". The Film Stage. October 21, 2014. Dijupuk December 20, 2014. 
  6. "Scorn". Specscout. Dijupuk December 3, 2012. 
  7. "Keanu Reeves, 'John Wick' Directors on How Their 'Matrix' Past Helped With Assassin Film". The Hollywood Reporter. 24 October 2014. Dijupuk 24 October 2014. 
  8. "‘John Wick': "Gun-fu" is taken to new heights in actioner about retired hitman seeking revenge". Orlando Weekly. 24 October 2014. Dijupuk 24 October 2014. 
  9. "John Wick: Cast Interview with Keanu Reeves, Alfie Allen, directors Chad Stahelski and David Leitch". Zedos Gang. 23 October 2014. Dijupuk 23 October 2014. 
  10. "How Sad Keanu got his groove back.". Slate. 24 October 2014. Dijupuk 24 October 2014. 
  11. "'JOHN WICK' SCREENING: How Keanu Reeves Enlisted His 'Matrix' Doubles To Direct". Zen For Zoey. 30 October 2014. Dijupuk 30 October 2014. 
  12. "Directors David Leitch and Chad Stahelski Talk New Film ‘John Wick’". The Source. 13 October 2014. Dijupuk 13 October 2014. 
  13. "Mess With Keanu Reeves' Puppy At Your Peril In Blazing John Wick Trailer". Yahoo. Dijupuk September 16, 2014. 
  14. "Ultimate killing machine 'John Wick' back for vengeance". GMA Network. Dijupuk October 28, 2014. 
  15. "John Screenwriter Derek Kolstad talks 'John Wick'". The Action Elite. Dijupuk October 3, 2014. 
  16. "How JOHN WICK and 87Eleven Taught Me to Shoot People in the Face". Collider. Dijupuk October 9, 2014. 
  17. "Keanu Reeves seeks a killer return with 'John Wick'". USA Today. Dijupuk October 23, 2014. 
  18. "Don't Shoot the Dog". The Austin Chronicle. Dijupuk October 24, 2014. 
  19. "Excessive Forces: The Mad Genius Stuntmen Behind Keanu Reeves’s Dead-Dog Revenge Thriller ‘John Wick’". Grantland. Dijupuk October 24, 2014. 
  20. "Alumni and Friends of Edgewood High School of the Sacred Heart" (PDF). Edgewood. Dijupuk October 22, 2014. 
  21. "An interview with Derek Kolstad, screenwriter of John Wick". Flickering Myth. Dijupuk October 24, 2014. 
  22. a b c d "John Wick PRODUCTION NOTES" (PDF). Lionsgate. Dijupuk October 22, 2014. 
  23. "John Wick — Legendary Hit-Man Takes Revenge On The Russian Mob". Hampton Roads. Dijupuk October 25, 2014. 
  24. "‘John Wick’ Video Interview: Alfie Allen & Michael Nyqvist". ScreenRant. Dijupuk October 26, 2014. 
  25. "JoBlo.com gets into the action at 87eleven Action Design for John Wick!". Joblo. Dijupuk October 9, 2014. 
  26. ""John Wick" cast, crew applaud "generous" lead Keanu Reeeves". CBS News. Dijupuk October 22, 2014. 
  27. "INTERVIEW: KEANU REEVES AND ADRIANNE PALICKI TALK ABOUT THE ACTION OF JOHN WICK". Cinapse. Dijupuk September 30, 2014. 
  28. "Fantastic Fest 2014: Adrianne Palicki on ‘John Wick’ & ‘Agents of SHIELD’". CraveOnline. Dijupuk September 22, 2014. 
  29. "Keanu Reeves Came Up With a Badass Hashtag for "John Wick"". EmanuelLevy. Dijupuk October 24, 2014. 
  30. "Keanu Reeves, Adrianne Palicki on ‘John Wick,’ Dogs and Stunts". Variety. Dijupuk October 23, 2014. 
  31. "'JOHN WICK': KEANU REEVES, WILLEM DAFOE TALK "FANTASY" DRIFTING AND GUN FU STUNTS". whoa is (not) me. Dijupuk October 14, 2014. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]