Johannes Benedictus van Heutsz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Johannes Benedictus van Heutsz

Johannes Benedictus van Heutsz (Coevorden, 3 Februari 1851 - Montreux, 10 Juli 1924) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda

Dhèwèké maréntah antara tanggal 1 Oktober 1904 nganti 18 Desember 1909.

Van Heutsz dadi misuwur amarga perané ing Perang Aceh. Dhèwèké sing diréwangi Snouck Hurgronje bisa ngalahaké para pejuang Aceh.

Uga delengen[besut | besut sumber]