Joe Cada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Joe Cada
JoeCada.jpg
Joe Cada bibar menang saka pertandhingan World Series of Poker ing taun 2009
Nickname(s)jcada99 (online alias), The Kid
ResidenceShelby Charter Township, Michigan
Born (1987-11-18) Novèmber 18, 1987 (umur 32)
World Series of Poker
Bracelet(s)4
Final table(s)9
Money finish(es)35
Highest ITM
Main Event finish
Winner, 2009
European Poker Tour
Title(s)None
Final table(s)None
Money finish(es)1
Information accurate as of 2018-07-16.

Joseph Cada (lair 18 Nopèmber 1987) minangka pemain poker profesional Amérika saka Shelby Charter Township, Michigan, kang luwih dikenal minangka wong kang menang ana Acara Utama ing World World of Poker (WSOP). Kanthi menang 6,494-Entri Utama Acara ing umur 21 taun, Cada ngluwihi Peter Eastgate minangka dadi jawara paling enom. Cada nduwé loro WSOP sadurungé ngrampungaké dhuwit ing taun 2009. Cada wis dadi pemain online online biasa pirang-pirang taun sadurunge menang acara WSOP langsung. Dhèwéké utamané dadi pemain poker wis menangaké nganthi $ 500,000 ing pertandhingan online saiki.[1] Ing wulan Oktober 2016, total winangi turnamen langsung ngluwihi $ 10,460.000. Cada dadi wakil saka paguyupan PokerStars ing taun 2009 sadurungé dadi juwara sadonya. Ing tanggal 18 Juni 2012, dhèwéké kalah saka 2,811 panyarta lan nandang rugi $ 1,500 No Limit Texas ing taun 2012 World Series of Poker. Cada asalé saka kulawarga kang pancén seneng kertu, sanajan wong tuwané ora patio sreg karo pegawéyan kang dipilih dhèwéké. Dhèwéké uga njupuk peran minangka negarawan profèsi ing mèdhia lan pulitik, ing ngendi dhèwéké dadi wong kang nyengkuyung babagan judhi. [2]


Pribadèn[besut | besut sumber]

Ing sawijining wawancara, Cada nyatakaké pikirané babagan undang-undang kang ana hubungané karo legalitas judi: "Aku nyengkuyung hak kanggo main online poker. Poker ora judi. Iki minangka hobi, kagiyatan, dolanan. babagan logika, keputusan, matematika, kabèh kudu muter yèn pengin dolanan poker ing Web. Aku percaya yèn nggawé ilegal berarti nglarang hak-hak awaké dhèwé. Iki minangka masalah kang penting, lan muga-muga kabèh bakal weruh banjur prekara iki kelar." Sajabanng donya poker, Cada uga main futsal. [3] Ing taun 2009, dhèwéké tuku omah nomer loro ing Las Vegas, Nevada lan bisa mbukak bar.

Ann Cada, ibuné Joe, dadi bakul kertu blackjack ing Casino MotorCity.[4] Cada nduwé sedulur tuwa, kang arané Jerome, loro sedulur tuwa utawa Pak gedhé, Theresa lan Jillian, lan siji sedulur cilik utawa pak cilik arané Alex. Bapaké Cada, Jerry, kena pengaruh resesi akhir taun 2000-an nalika proyèk industri mobil. Sajroné seri World Nine of Poker's ing 9 Nopèmber 2009, wong-wong kang seneng karo Cada nganggo kaos regu tim Michigan Wolverines. Ana tulisan, "PokerStars Michigan Joe Cada 'The Kid" ing kaosé. Dhèwéké duwé udakara 100 pesorak kanggo nyemangati.

Sèri poker ing donya[besut | besut sumber]

World Series of Poker results
Year Cashes Final Tables Bracelets
2009 3 1 1
2011 2
2012 3 1
2013 3 2
2014 1 1 1
2015 3
2016 6
2017 7
2018 7 4 2
World Series of Poker bracelets
Year Tournament Prize (US$)
2009 $10,000 No Limit Hold'em Main Event $8,547,044
2014 $10,000 No Limit Texas Hold 'em six handed $670,041
2018 $3,000 No Limit Hold'em Shootout $226,218
2018 $1,500 The Closer No Limit Hold'em $612,886

Sèri poker donya taun 2009[besut | besut sumber]

Ing tandhing poker sak donya taun 2009, dhèwéké menang telung puteran judhi (kabèh ana ing ''Watesan Tanpa Wates Texas'' utawa No limit Texas ): nomer 64 saka 1.088 pasarta ing 5-7 Juni ing acara 5, $1,500 No Limit Hold'em. Ing acara utama, Cada minangka pimpinan saka turnamen sawisé dina 1C, kang nomer telu saka patang sesi mbukak, nanging dhèwéké miwiti meja akhir karo chipstack kaping lima paling gedhé. Ing meja akhir tangga 122, tumpukan Cada dikurangi dadi 2,275,000, cukup mung papat buta gedhé lan sekitar 1,2% saka total tumpukan kang dimainaké - amarga nelpon pre-flop Jeff Shulman "kabeh" karo A ♦ J ♣ marang A ♣ K ♥. Ora ana kertu komunitas saka salah siji pemain, lan Shulman diganjar kertu luwih dhuwur. Cada banjur mlebu kabèh kaping pindho kanthi pasangan kanthong cilik lan didominasi pasangan kanthong kang luwih dhuwur ing kaloro kesempatan, bebarengan karo 3 ♥ 3 ♣ vs. J ♦ J ♣ lan liyané kanthi 2 ♠ 2 ♣ vs Q ♠ Q ♥. Kaloro Cada nglewati kaping telu kang menang. Ing wektu lapangan iki dikurangi dadi rong pemain, dhèwéké duwé 135 yuta chip dadi 58 yuta kanggo Darvin Moon. Sajroné perang tandhing pungkasan, Cada nyerah, nanging dhèwéké pungkasané mundhak manèh dadi 120.1 yuta sadurungé tangan pungkasan karo Bulan. Dhèwéké pikantuk timbal ing tangan 80. [22] Tangan kang menang yaiku 9 ♣ 9 ♦, kang èntuk pre-flal nglawan Moon's Q ♦ J ♦, ya iku kahanan balapan klasik sadurunge gagal. Papan mlayu 8 ♣ 2 ♣ 7 ♠ K ♥ 7 .[5]

2010-2017[besut | besut sumber]

Cada rampung kaping pindho ing 2.811-entrant 16 Juni 18, 2012 $ 1,500 No-Limit Hold'em Event # 31, menang nganthi $ 412,424. Dhèwéké menang gelang ing nomor panyarta 264 ing 16 Juni 2014. Menang nganthi $ 10,000 10,000 No-Limit Hold'em 6-Handed Championship Event# 32, kang èntuk dhuwit $ 670,041.[6]

2018[besut | besut sumber]

Ing donyaning poker, Cada èntuk rong gelang lan papan kaping 5 ing Acara Utama Ora Limit Hold'em $ 10,000, kang èntuk luwih saka kamenangan gelang acara non-utama. Dhèwéké menang 363- entrant 31 Mei - 2 Juni 2018 $ 3,000 No-Limit Hold'em Shootout Event # 3, kang ngasilaké dhèwéké $ 226,218. Dhèwéké dadi juwara pisanan kang nglakokaké wiwit tahun 1995. Sawisé dicopot saka acara utama, Cada mlebu menyang 3.120-entrant tanggal 12 - 15 Juli 2018 The Closer - $ 1,500 No-Limit Hold'em (30 tingkat kang dhuwur) - $ 1 Yuta Jaminan Acara # 75, lan menang $ 612,886. Dhèwéké èntuk Gelang karier kaping 4, lan kaping 2 taun pungkasan iki. Dhèwéké èntuk tangga kaping 3 ing pemain WSOP taun kasebut, ing mburi Shaun Deeb lan Ben Yu.[7]

Wiwitan pakaryan[besut | besut sumber]

Joe Cada ngawali pagaweyané ana ing poker online, nalika umuré ngancik 16 taun. Dhèwéké pisanan kalah lan kilangan dhuwit akèh ing rekeningé. Ing wayah iku Joe Cada nganggo akun judhiné loro pisan lan maén karo sedhuluré kang arané Jerome. Dhèwéké kalah ing 16 papan dolanan judhi online. Banjur kilangan kabèh dhuwit, dhèwéké mandhek sawetara. Dolanan manèh ana ing kasino kawasan Windsor, Ontario, Kanada. Iku papan panggonan;e Joe Cada sakdurunge pindhah ana ing Las Vegas.[8] Cada seneng main turnamen ing "Minggu Utama" macem-macem situs online lan ujar manawa dhèwéké ngajèni keterampilan ngetrapaké ngelmu lan pengalaman pemain ing situs latihan online. Biasané dhèweké dadi akèh kanca dolanan poker ing dina Minggu lan akèh saka perusahaan liyané.[9] Biasané, dina Minggu, Cada dadi kang mandegani udakara limalas kanca kanggo dolanan online ing omahé. Miturut profil majalah CardPlayer, Cada nggunakaké pirang-pirang aliasi kanggo dolanan poker karo manéka host poker online.

Upah[besut | besut sumber]

Joe Cada menang terus ing saben pertandhingan judhi online wiwit umuré ngancik 21 tahun. Dhèwèké menang akèh pertandhingan nganti limang ngatsu ewu Dolar Amérika. Dhèwéké ajeg menang manèh nganti duwé dhuwit 80 Miliar Rupiah. Dhèwéke uga tau menang nganti 90 Miliar Rupiah saka dolanan poker online. Antarané wulan Desember tahun 2008 nganti November 2009. Joe cada kecathet duwé USD$ 551.788 saka dolanan judhi online. Nanging paling dhuwur dhuwit kang èntuk saka dolanan judhi online ya iku USD$10,460,000 utawa 157 Miliar.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Joe Cada". TheHendonMob.com. Retrieved November 11, 2009.
  2. Williams, Alex (2005-06-26). "The Boy King Has Left the Table". The New York Times (ing basa Inggris). ISSN 0362-4331. Dijupuk 2020-04-16. 
  3. "User account | NewsBank". infoweb.newsbank.com. Dijupuk 2020-05-03. 
  4. "News briefing: 5 November 2009". Nature 462 (7269): 16–17. 2009-11. ISSN 0028-0836. doi:10.1038/462016a.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  5. "40th Annual World Series of Poker World Championship NL Texas Hold'em (Event 57)-Tournament Updates". Harrah's License Company, LLC. November 9, 2009
  6. "2009 WSOP Main Event Final Table: Moon and Cada Set for Final Showdown". web.archive.org. 2010-03-06. Dijupuk 2020-05-03. 
  7. "Joe Cada Follows Up Main Event Final Table With Fourth Career World Series of Poker Bracelet - Poker News". www.cardplayer.com. Dijupuk 2020-05-03. 
  8. "MENGENAL SOSOK DEWA JUDI TERMUDA DI DUNIA". SBOBET88 (ing basa Inggris). 2019-08-27. Dijupuk 2020-04-16. 
  9. "Cada, a 21-year old millionaire, ready for the final table". ESPN.com (ing basa Inggris). 2009-10-23. Dijupuk 2020-05-03.