Totohan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Caravaggio, The Cardsharps, u. 1594 1594

Totohan, ngabotohan, utawi judhi iku ngetohi dhuwit utawa samubarang sing duwé aji ing acara sing ora mesthi pametuné kanthi pangangkah bisa menangaké dhuwit utawa barang. Kanthi mangkono iku, totohan mbutuhaké telung bab: tetimbangan, kalodhangan, lan bebungah.[1] Pametuné totohan kerep-kerepé gelis katoné, kaya ta lumantar glindhingané dhadhu, ubengané rodha rolèt, utawa liwaté jaran ing garis pungkasan, nanging uga kaprah anané cara sing wektuné luwih suwé, contoné totohan pametuné pasanggiri ulah-raga ing tembé utawa ing sasuwéné usum ulah-raga.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Gambling and the Law®".