Joe (filem 2013)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Joe
220px
Theatrical release poster
DisutradaraniDavid Gordon Green
Diprodhuseri
DiskénariyoniGary Hawkins
AdhedhasarJoe
déning Larry Brown
Dibintangi
Dimusiki
  • Jeff McIlwain
  • David Wingo
SinématografiTim Orr
Dibesut déningColin Patton
Dibabar déningWorldview Entertainment
Lionsgate
Tanggal metu
  • Agustus 30, 2013 (2013-08-30) (Venice)
  • April 11, 2014 (2014-04-11) (United States)
Suwéné
117 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$4,000,000
Kalarisan$2,365,467[2][3]

Joe nggih punika filem drama saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning David Gordon Green. Juru damel filem punika kapasrahaken dhumateng David Gordon Green, Lisa Muskat, Deerrick Tseng, lan Christopher Woodrow. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Gary Hawkins. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Nicolas Cage, Tye Sheridan, lan Ronnie Gene Blevins. Joe kapundhut saking novel anggitanipun Larry Brown ingkang dipunbabar taun1991 kanthi sesirah ingkang sami. Filem punika kagiyaraken kaping pisanipun taun 2013 nalika adicara Festival Film Venisia,[4][5] lan Festival Film Internasional Toronto ugi taun 2013.[6] Surya 30 Agustus 2013, filem punika kababar ing Venisia, lan surya 11 April 2014 kababar ing Amérikah Sarékat.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Nicolas Cage minangka Joe Ransom[7]
  • Tye Sheridan minangka Gary
  • Heather Kafka minangka Berenda
  • Ronnie Gene Blevins minangka Willie
  • Brian Mays minangka Junior
  • Sue Rock minangka Merle
  • Adriene Mishler minangka Connie
  • Gary Poulter minangka Wade
  • Dana Freitag minangka Sue

Latar wingking[besut | besut sumber]

Joe nampi pangalembana saking para juru kritik. Rotten Tomatoes mratélakaken bilih 87% ngalembana adhedhasar 126 tanggepan, kanthi rata-rata 7,3/10.[8] Wonten ing Metacritic, filem punika nyepeng sekor 74/100 ingkang negesaken bilih filem punika kalebet saé.[9]

Filem punika lajeng dados pawartos ageng nalika paraga priya Gary Poulter katemokaken pejah ing salebeting toya ing surya 19 Februari 2013, sadèrèngipun dinten pambabaran.[10][11] Poulter maragani minangka pecandu alkohol wonten filem kasebut.[12]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "JOE (15)". Artificial Eye. British Board of Film Classification. May 16, 2014. Dibukak ing May 16, 2014.
  2. http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=main&id=joe2014.htm
  3. http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=intl&id=joe2014.htm
  4. "Venezia 70". labiennale. Dibukak ing 25 July 2013.
  5. "Venice film festival 2013: the full line-up". The Guardian. London. 25 July 2013. Dibukak ing 25 July 2013.
  6. "Toronto film festival 2013: the full line-up". The Guardian. London. 23 July 2013. Dibukak ing 2013-07-24.
  7. McClintock, Pamela (7 September 2012). "Toronto 2012: Nicolas Cage To Star In David Gordon Green's 'Joe'". Hollywood Reporter. Dibukak ing 19 March 2013.
  8. "Joe (2013)". Rotten Tomatoes. Flixster. Dibukak ing December 14, 2014.
  9. "Joe". Metacritic. Dibukak ing December 14, 2014.
  10. The Tragedy of Gary Poulter, Nic Cage's Homeless Co-Star.
  11. His Name Was Gary Poulter.
  12. Joe Movie Review & Film Summary (2014).

Pranala njawi[besut | besut sumber]