Joao Mario

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
João Mário
João Mário 2019.jpg
João Mário with Lokomotiv Moscow in 2019
Katerangan priangga
Jeneng dawa João Mário Naval da Costa Eduardo[1]
Tanggal lair (1993-01-19) 19 Januari 1993 (umur 28)[2]
Papan lair Porto, Portugal[2]
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[3]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Sporting CP
(on loan from Inter Milan)
Angka 17
Karir nom
2002–2004 Porto
2004–2012 Sporting CP
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2016 Sporting CP 65 (11)
2012–2013 Sporting CP B 44 (2)
2014Vitória Setúbal (loan) 15 (0)
2016– Inter Milan 64 (4)
2018West Ham United (loan) 13 (2)
2019–2020Lokomotiv Moscow (loan) 18 (1)
2020–Sporting CP (loan) 8 (1)
Tim nasional
2007–2008 Portugal U15 3 (0)
2008–2009 Portugal U16 9 (3)
2009–2010 Portugal U17 17 (4)
2010–2011 Portugal U18 9 (1)
2010–2012 Portugal U19 17 (2)
2012–2013 Portugal U20 14 (1)
2013–2015 Portugal U21 13 (3)
2014– Portugal 45 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 December 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 October 2019
Joao Mario ing klub FC Lokomotiv Moscow

Joao Mario iku juru main bal-balan sing nduwé jeneng dawa ya iku Joao Mario Eduardo Naval Costa.[4] Pemain sing dhuwuré 178 cm iku lair ndhik Portugal tanggal 19 Januari 1993.[4] Piyambaké main ndhik posisi juru main tengah.[4]

Ndèk Piala Éropah taun 2016 sing ana ing Perancis piyambaké nggawé kaos sing nomeré 10.[5] Nanging piyamabké ora tampil canggung karo nomer sing tau digawé Rui Costa, Deco, lan Joao Moutinho iku.[5] Piyambaké ndhik kompetisi iku tampil apik kaya juru main sing wis nduwè pengalaman.[5] Piyambaké main ndhik mburiné juru main bintang kaya ta Nani lan Cristiano Ronaldo.[5] Sakdawané turnamen piyambaké dadi juru main sing paling akèh mènèhi operan kunci kanggo Portugal ya iku sangang operan kunci.[5]

Kariré[besut | besut sumber]

2016/2017 Sporting CP[6]

2015/2016 Sporting CP[6]

2014/2015 Sporting CP[6]

2013/2014 Setubal[6]

2013/2014 Sporting B[6]

2012/2013 Sporting B[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Updated squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 2 February 2018. Dibukak ing 18 February 2018.
  2. a b "João Mário" (ing basa Portugis). Mais Futebol. Dibukak ing 24 July 2020.
  3. "Joao Mario". Diarsip saka sing asli ing 5 May 2019. Dibukak ing 25 October 2018.
  4. a b c "Joao Mario". www.goal.com. Dibukak ing 27 August 2016.
  5. a b c d e "Lima Pemuda yang Mencuri Perhatian di Piala Éropah 2016". www.panditfootball.com. Dibukak ing 27 August 2016.
  6. a b c d e f "Joao Mario". www.flashscore.co.id. Dibukak ing 27 August 2016.