Joanne Kathleen Rowling

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Joanne Kathleen Rowling
Jk-rowling-crop.JPG
Lair Joanne Rowling
31 Juli 1965 (umur 50)
Yate, South Gloucestershire, Inggris
Pakarya Novelis
Bangsa Britania Raya
Situs jaringan
http://www.jkrowling.com

Joanne Kathleen Rowling utawi J.K Rowling ya iku salah sawijiné pengarang novel saka nagara Inggris.[1] Joanne Kathleen Rowling lair ing sasi Juli taun 1965.[2] Luwih tepaté tanggal 31 Juli 1965, Chipping Sodury, cedhak Bristol Inggris.[3]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Rowling sekolah ana ing SD Tutshill.[2] J.K Rowling ya iku bocah kang menengan, aneh, cupet pikiré lan ora patiya apik ing ulah raga.[2] Sawisé lulus sekolah, Rowling neruské ana ing University of Exeter ing Devon.[2] Dhèwèké sinau basa Perancis.[2] Wong tuwané duwé gegayuhan yén besok Rowling bakal dadi sekretaris bilingual utawa loro basa.[2]

Miwiti Karir[besut | besut sumber]

Sawisé lulus saka University of Exter, Rowling nyoba dadi juru tulis(sekretaris), ananging dhèwèké gagal dadi sekretaris sing apik.[4] Sawisé iku, Rowling pindah ana ing Portugal ing taun 1990 kanggo ngajar basa Inggris.[5] Ana ing kana, Dhèwèké nikah karo wartawan Portugis.[5] Jenengé ya iku Jorge Arantes ing taun 1992.[4] Rowling nglairna anak kang pisanan ing tanggal 27 Juli 1993 sing diwènèhi jeneng Jessica Isabel.[4] Sawisé pegat, Rowling pindah ing Edinburg karo anaké.[5] Dhèwèké duwèni masalah keuangan sawisé pegat.[4] Mula, dhèwèké nyoba nulis novel.[4] Novel kang kawiwitan ditulis ya iku, Harry Potter.[4] Sadurungé, akeh perusahaan percetakan kang nolak, ananging saiki novel Harry Potter dadi novel kang populèr ing donya.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en) jkrowling.com(diundhuh tanggal 22 April 2011)
  2. ^ a b c d e f bloomsbury.com (diundhuh tanggal 22 April 2011)
  3. ^ britannnica.com (diundhuh tanggal 25 April 2011)
  4. ^ a b c d e f g thebiographychannel.co.uk(diundhuh tanggal 25 April 2011)
  5. ^ a b c nusantaraku.org(diundhuh tanggal 25 April 2011)