Jin (juru nembang)

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Jin
Jin Ly tear ori.png
Jin ing wulan Mei 2018
Pratélan latar wuri
Jeneng asli김석진
Jeneng lairKim Seok-jin
Lair (1992-12-04) Dhésèmber 4, 1992 (umur 27)
Gwacheon, Gyeonggi-do, Korea Kidul
Génre
Pakaryan
PirantiVokal
Mangsa akarya2013 (2013)–saiki
LabèlBig Hit Entertainment
Sing magepokan

Jin (jeneng asli: Kim Seok Jin [1] 김석 진, 4 Desember 1992) ya iku lan juru nembang lan panyerat tembang saka Korea Kidul. [2] [3] Dhéwéké kuwi pepanta paling tuwa lan ngisi swara boy band ing Korea Kidul, BTS.[4]Minangka panulis tembang, Dhéwéké duwé limang tembang sing wis diakreditasi dening Korea Music Copyright Association. [5]

Kauripan wiwitan lan pendhidhikan[edit | edit source]

Jin lair kanthi jeneng Kim Seok-jin tanggal 4 Desember 1992 ana ing Gwacheon, Gyeonggi, Korea Kidul. [6]

Jin lulus saka Universitas Konkuk tanggal 22 Februari 2017. Dhéwéké entuk gelar ing kagunan lan sandhiwara.Cite error: Invalid <ref> tag; refs with no name must have content Saiki Dhéwéké lagi ngrampungaké pasinaon master ing Universitas Hanyang (kelas online).[7]

Karir[edit | edit source]

2013 - saiki: BTS[edit | edit source]

Jin ing Penghargaan Musik Seoul taun 2018.

Jin entuk tawaran mèlu SM Entertainment nalika umur 15 taun nalika ketemu wong ing dalan, nanging dhéwèké ora nrima tawaran kasebut. [8]

Jin ditemokaké dening manajer casting Big Hit nalika dhéwèké isih sekolah akting. Jin ditemokaké amarga tampilane, dhéwèké diundhang neng audisi Big Hit Entertainment.[9] [10]

Jin miwiti debut minangka salah siji juru tembang BTS tanggal 13 Juni 2013 ing Mnet's M! Countdown kanthi tembang "No More Dream" saka album debut, 2 Cool 4 Skool. [11] Sanajan wis tau nulis tembang sadurunge, dhéwèké pisanan dadi co-produser tembang solo saka album Wings kanthi irah-irahan "Awaké" sing manggoni nomer 31 ing tangga tembang Gaon lan posisi 6 ing Billboard World Digital Singles Chart.Cite error: Invalid <ref> tag; refs with no name must have content Ing Desember 2016, dhéwèké ngerilis "Awaké" versi Natal ing SoundCloud.[12]

Ing tanggal 9 Agustus 2018, BTS ngerilis trailer kanggo album sing arep teka, kanthi tembang sing disebut "Epiphany". tembang kasebut diterangaké minangka "pembangunan melodi pop-rock " dening Billboard, [13] lan minangka penampilan solo Jin. Kanthi lirik sing ndemek konsep nrima lan tresna marang awaké dhewe. Versi jangkepe tembang iki pisanan dibukak ing album Love Yourself: Answer.[14] lan manggoni nomer 30 ing andha tembang Gaon lan nomer 4 ing Billboard World Digital Singles Chart. [15]

2015 - saiki: Kagiyatan Solo[edit | edit source]

Jin gawé kolaborasi karo rekan seklompoke, V, kanggo ngisi soundtrack drama sejarah Hwarang: The Poet Warrior Youth kanthi irah-irahan "It's Definitely You".Cite error: Invalid <ref> tag; refs with no name must have content dhéwèké uga gabung karo anggota BTS, Jungkook, kanggo nyanyi lan ngerilis versi alternatif "So Far Away", tembang saka mixtape anggota BTS Suga Agust D.[16] Jin uga ngover pirang-pirang tembang kayata "Mom" dening Ra.D, "I Love You" dening Mate, lan "In Front of The Post Office In Autumn", tembang taun 1994 sing dinyanyikaké dening Yoon Do-hyun. [17] [18] [19] tembang cover kasebut dirilis ing SoundCloud tanggal 7 Mei 2015 [20], 3 Desember 2015, , lan 7 Juni 2018. dhéwèké uga dadi co-host ing pirang-pirang penghargaan musik Korea, kayata Music Bank . [21]

Penghargaan lan Nominasi[edit | edit source]

Melon Music Awards[edit | edit source]

Taun Panampa Penghargaan Asil Ref.
2017 "It's Definitely You"(Hwarang OST) OST paling apik Nominasi

Diskografi[edit | edit source]

tembang[edit | edit source]

Taun Judhul Cathetan
2013 "Adult Child" [22] karo RM lan Suga
2015 "Mom (cover)" [23] tembang asline ditembangaké dening Ra.D
"I Love You (cover)" [24] tembang asline ditembangaké dening Mate
2016 "It's Definitely You" soundtrack Hwarang karo V
"Awaké" saka album Wings
"Awaké" versi Natal [12] versi remix natal saka tembang "Awaké"
2017 "So Far Away (versi Suga, Jin, Jungkook)" [16] [25] karo Suga lan Jungkook;

tembang asline ditembangaké dening Suga lan Suran

2018 "In Front of The Post Office in Autumn (cover)" [19] [26] [27] tembang asline ditembangaké dening Yoon Do-hyun

Kredit Panulisan lan Panggawéan tembang[edit | edit source]

Kabeh kridit tembang dijupuk saka Music Copyright Association. [28]

Filmografi[edit | edit source]

Panata Acara[edit | edit source]

Taun Saluran Program Cathetan
2016 SBS Inkigayo karo RM, Kei, Mijoo[29]
2017 Mnet M Countdown karo Jimin lan J-Hope[30]
KBS KBS Song Festival karo Sana, Chanyeol, Irene, Solar, Mingyu, Yerin, Kang Daniel [31] [32]
2018 Music Bank karo Solbin [21]

Rujukan[edit | edit source]

  1. "'S, "aku benar-benar tampan?"". Chosun Ilbo. 2015 4 30.
  2. "진 프로필". people.search.naver.com (ing basa Korea). Naver. May 14, 2018. Dijupuk July 7, 2018. 
  3. Herman, Tamar (June 30, 2017). "Get to Know BTS: Jin". Billboard. Dijupuk July 7, 2018. 
  4. Tamar, Herman (2017-6-30). "Get To Know BTS: Jin". Billboard. Dijupuk 2019-8-26.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. "Songs credited to JIN". komca.or.kr. Writers & Publishers ID: 10005243. Dijupuk July 5, 2018. 
  6. Moloney, Aisling (December 7, 2017). "Meet the BTS band members – from Rap Monster to Jungkookie to J-Hope". Metro. Dijupuk 9 Oktober 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. Kim, So-yeon (March 2, 2017). "Jin of BTS, Chen of EXO enter graduate school at Hanyang Cyber University". Kpop Herald. Dijupuk July 7, 2018. 
  8. jubilantj (31 Mei 2016). "Top celebs that could have debuted under SM". allkpop.com (ing basa Inggris). Dijupuk 8 Oktober 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)*Koreaboo (24 Agustus 2018). "7 People Who Could Have Trained And Debuted Under SM Entertainment". koreaboo.com (ing basa Inggris). Dijupuk 8 Oktober 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  9. Martins, Chris (December 19, 2017). "Inside BTS-mania: A Day in the Life of the K-Pop Superstars". Rolling Stone. Dijupuk 8 Oktober 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  10. Kong, Leelian (March 21, 2017). "From college to K-pop stardom: How education helped these multi-talented performers". studyinternational.com. Dijupuk 8 Oktober 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  11. Bennett, Colette (May 12, 2016). "How BTS is changing K-pop for the better". dailydot. Dijupuk July 5, 2018. 
  12. a b "Awake (christmas ver) by Jin of BTS". SoundCloud. Dijupuk July 11, 2018. 
  13. Herman, Tamar (August 9, 2018). "BTS' Jin Sings in 'Epiphany' Comeback Trailer Ahead Of 'Love Yourself: Answer' Album". Billboard. Dijupuk August 17, 2018. 
  14. Drysdale, Jennifer (August 9, 2018). "BTS' Jin Takes Center Stage in 'Epiphany' Comeback Trailer Ahead of New Album". Entertainment Tonight. Dijupuk September 29, 2018. 
  15. Cumulative sales of "Awake":
  16. a b Herman, Tamar (June 7, 2017). "BTS' Jin Releases Cover of 'In Front of the Post Office in Autumn': Listen". billboard.com. Dijupuk July 6, 2018. 
  17. Herman, Tamar (February 9, 2018). "7 BTS Covers You Should Listen To". billboard.com. Dijupuk July 6, 2018. 
  18. Song, Michael (December 3, 2015). "Bangtan Boys’ Jin Reveals Cover of ‘I Love You’ by Mate". koogle.tv. Dijupuk July 11, 2018. 
  19. a b Merrill, Philip (June 8, 2018). "BTS' Jin Covers Korean Rock Ballad, Debut Track Of Yoon Do-hyun". grammy.com. Dijupuk July 6, 2018. 
  20. "엄마 (cover) by Jin". soundcloud.com. May 7, 2015. Dijupuk July 9, 2018. 
  21. a b "[단독] '빌보드 정복' 방탄소년단 진, 8일 '뮤직뱅크' MC 출격". tf.co.kr (ing basa Korean). June 7, 2018. Dijupuk July 6, 2018. 
  22. "어른아이 by Rap Monster, Suga, & Jin". soundcloud.com. Dijupuk 15 March 2018. 
  23. "엄마 (cover) by Jin". soundcloud.com/accessdate=October 6, 2018. 
  24. "난 너를 사랑해 (cover) By Jin Of BTS". soundcloud.com. Dijupuk October 6, 2018. 
  25. "So Far Away (SUGA, 진, 정국 Ver.)". SoundCloud. June 14, 2017. Dijupuk July 11, 2018. 
  26. "가을 우체국 앞에서 (cover) By JIN Of BTS". soundcloud.com. May 7, 2018. Dijupuk July 6, 2018. 
  27. Herman, Tamar (June 7, 2018). "BTS' Jin Releases Cover of 'In Front of the Post Office in Autumn': Listen". billboard.com. Dijupuk July 6, 2018. 
  28. "Songs Registered Under Jin". komca.or.kr. Dijupuk 2018-01-19. 
  29. "[단독] 방탄소년단 랩몬스터·진, ‘인기가요’ 스페셜 MC…러블리즈". tvreport.co.kr (ing basa Korean). May 14, 2016. Dijupuk July 7, 2018. 
  30. "승승장구 방탄…진·지민·제이홉, '엠카' 스페셜MC 발탁". OSEN (ing basa Korean). September 27, 2017. Dijupuk July 6, 2018. 
  31. Hwang, Ji Young (December 21, 2017). "엑소 찬열·방탄 진·워너원 강다니엘, 'KBS 가요대축제' MC". Daily Sports (ing basa Korea). Dijupuk July 6, 2018. 
  32. Herman, Tamar (December 30, 2017). "BTS Performs Rock Remixes of 'DNA' & 'Not Today' at 2017 KBS Song Festival". Billboard. Dijupuk July 6, 2018.