Jewish Encyclopedia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Jewish Encyclopedia inggih punika satunggaling ensiklopedia ingkang dipuntérbitakèn ingkang kawiwitan ing New York antawis taun 1901 lan 1906 dèning Funk and Wagnalls. Isinipun langkung saking 15,000 artikle ing 12 jilid babagan sejarah lan kahanan Yudaisme ngantos taun 1901. Sapunika dados ranah publik.

French Jews of the Middle Ages. Saking Jewish Encyclopedia (1901-1906).

Jenny Mendelsohn, saking kapustakan University of Toronto, ing purwaka online kanggè informasiaken utama ngènai Yahudi lan Yudaisme, nyerat: "Menawi dipunterbitaken ing wiwit tahun 1900-an, karya punika sangat dipuntingali wigati amargi mutu ilmiahipun. Katah matèri ing salèbèting tasih berharga kangè peneliti ing bidang sejarah Yahudi."[1] Jewish Encyclopedia dipunserat ing basa Inggris,ananging katah sumberipun inggih punika saking basa Jerman, amargi punika basa ibu pakar "Wissenschaft" serta lingua franca saking pakar ilmiah secara umum ing masa punika. Sejumlah karya boten saking basa Jerman biasanipun inggih punika naskah ingkang langkung klasik, minangka ageng ing basa Ibrani utawi basa Arab. Sumber basa Inggris setunggalipun ingkang asring dipunkutip inggih punika terbitan Solomon Schechter ing Jewish Quarterly Review. Ingkang wigati terbitan ensiklopedia punika ing basa Inggris, lan boten basa Jerman utawi basa Ibrani, dipunrembakaken déning Harry Wolfson ing salebeting seratan ing taun 1926. Cithakan:Harv: Penyunting lan pengarang Jewish Encyclopedia kabukti tepat ing pilihan basa penerbitan punika, amargi ing wekdal 25 taun, basa Inggris dados basa utama kangge pakar ilmiah Yahudi lan tiyang Yahudi ing sadaya donya. Wolfson ngendikan menawi "jika sebuah Jewish Encyclopedia ing basa modern dipunrencanakaken kawiwitan ing wanci punika [taun 1926], mila pilihan punika tiba ing bahsa Inggris.

Versi Online[sunting | besut sumber]

Naskah asli saged dipuntingali ing Jewish Encyclopedia website. Ing ngriki saged dipuntingali salinan gambar saking halaman asli (ing format JPEG) utawi teks ing format Unicode.

Jewish Encyclopedia ing basa Rusia[sunting | besut sumber]

Jewish Encyclopedia dipunengge minangka sumber utama kangge Jewish Encyclopedia ing basa Rusia ingkang kaperang saking 16 jilid, terbitan Brockhaus and Efron ing Saint Petersburg antawis taun 1906 lan 1913.

Delengen Uga[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Jenny Mendelsohn, Academic Guide to Jewish History: Encyclopedias and Biographies, University of Toronto Libraries. Last update: August 13, 2006. Accessed October 7, 2006.