Jewish Encyclopedia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jewish Encyclopedia inggih punika suatu ensiklopedia ingkang dipuntérbitakèn ingkang kawiwitan ing New York antawis taun 1901 lan 1906 dèning Funk and Wagnalls. Isinipun langkung saking 15,000 artikle ing 12 jilid babagan sejarah lan kahanan Yudaisme ngantos taun 1901. Sakpunika dados ranah publik.

French Jews of the Middle Ages. Saking Jewish Encyclopedia (1901-1906).

Jenny Mendelsohn, saking perpustakaan University of Toronto, ing purwaka online kanggè informasiaken utama ngènai Yahudi lan Yudaisme, nyerat: "Menawi dipunterbitaken ing wiwit tahun 1900-an, karya punika sangat dipuntingali wigati amargi mutu ilmiahipun. Katah matèri ing salèbèting tasih berharga kangè peneliti ing bidang sejarah Yahudi."[1] Jewish Encyclopedia dipunserat ing basa Inggris,ananging katah sumberipun inggih punika saking basa Jerman, amargi menika basa ibu pakar "Wissenschaft" serta lingua franca saking pakar ilmiah secara umum ing masa punika. Sejumlah karya mboten saking basa Jerman biasanipun inggih punika naskah ingkang langkung klasik, minangka ageng ing basa Ibrani utawi basa Arab. Sumber basa Inggris setunggalipun ingkang asring dipunkutip inggih punika terbitan Solomon Schechter ing Jewish Quarterly Review. Ingkang wigati terbitan ensiklopedia punika ing basa Inggris, lan mboten basa Jerman utawi basa Ibrani, dipunrembakaken dening Harry Wolfson ing salebeting seratan ing taun 1926.
Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ditemokaké, nanging tag <references/> ora ditemokaké