Jerry Siegel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jerry Siegel
Jerry Siegel pada 1976
Lair Jerome Siegel
(1914-10-17)Oktober 17, 1914
Cleveland, Ohio, U.S.
Tilar Donya Januari 28, 1996(1996-01-28) (umur 81)
Los Angeles, California, U.S.
Kabangsaan Amerika
Bidang Panulis
Jeneng samaran Joe Carter,
Jerry Ess,
Herbert S. Fine
Karya Wisuwur Superman, Action Comics #1
Peaghargaan Inkpot Award, 1975
The Will Eisner Award Hall of Fame, 1992
The Bill Finger Award For Excellence In Comic Book Writing, 2005
Tapak asma


Jerry Siegel (lair ing Cleveland, Ohio, Amerika Serikat, 17 Oktober 1914 – pati di Los Angeles, California, Amerika Serikat, 28 Januari 1996 ing yuswa 81 taun) ya iku penulis komik Superman kang misuwur banget ing taun kaping 20.[1] Jerry Siegel mulai nulis komik Superman karo Joe Suster (kanka rikala isih cilik) ing taun 1933.[1] Wiwitane, komik Superman dipublikasekake minangka komik strip, nanging ora ana kang kepincut.[1] Ing taun 1938 Superman wiwitane dipublikasekake, ing sawijining majalah komik.[1] Komik iki ndadekake bisnis komik dadi misuwur banget.[1]

Komik[besut | besut sumber]

Komik kang ditulis déning Jerry Siegel ing antarane ya iku:[2]

  • Joe, Zaza Mystic, Joe Yank, Kid Cowboy , Script for Superman, Adam Strange, Legion of Superheroes, Fly-Man, Jimmy Olsen, Lois Lane, Supergirl (1959 - 1966).
  • Script for Archie, Black Hood, Fly Girl, Mr. Justice, Shadow (1964 - 1967).
  • Script for X-Men, Kazar, Human Torch (1970-an).
  • Scripts for charcters from Disney (Junior Woodchucks) and Walter Lantz (Woody Woodpecker) (1967- 1970-an).
  • Scripts for Disney stories (Donald Duck, Uncle Scrooge, Mickey Mouse) 1970-an.
  • Script for The Starling 1983 - 1984.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en) Jerry Siegel, lambiek.net. Diundhuh tanggal 11 Juni 2010.
  2. ^ (en) Jerry Siegel, coa.inducks.org. Diundhuh tanggal 11 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jerry_Siegel&oldid=1088551"