Jean Baptiste Joseph Fourier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Joseph Fourier
Fourier2.jpg
Jean Baptiste Joseph Fourier
Lair (1768-03-21)21 Maret 1768
Auxerre, Burgundy, Kingdom of France (now in Yonne, France)
Pati 16 Mèi 1830(1830-05-16) (umur 62)
Paris, Kingdom of France
Padunungan France
Bangsa French
Alma mater École Normale
Kondhang ing Fourier series
Fourier transform
Fourier's law of conduction
Karièr ngèlmiah
Babagan Mathematician, physicist, and historian
Institutions École Normale
École Polytechnique
Juru pamrayogya dhoktoral Joseph Lagrange
Mahasiswa dhoktoral Gustav Dirichlet
Giovanni Plana
Claude-Louis Navier

Jean Baptiste Joseph Fourier (21 Maret 1768 - 16 Mèi 1830) punika matématikawan lan fisikawan Prancis ingkang paling dipuntepangi amargi miwiti panylidhikan deret Fourier lan panrapanipun ing perkawis arus panas. Transformasi Fourier ugi dipunparingi asma kanggé ngurmati piyambakipun.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Tèks awal saking Rouse History of Mathematics ingkang wonten ing domain umum
  • Fourier, J.-B.J. Mémoires d l'Académie Royale des Sciences de l'Institute de France VII. 570-604 (1827) (greenhouse effect essay)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.