Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jean Dausset
Dausset in 1968
Lair(1916-10-19)19 Oktober 1916
Toulouse, Prancis
KabangsanPrancis
BabaganImunolog
Misuwur amargamajor histocompatibility complex, CEPH
Notable awardsBebungah Nobel Fisiologi/Kedhokteran taun 1980
Penghargaan Wolf dalam kadhokteran (1978)

Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset (lair 19 Oktober 1916; umur 103 taun) piyambakipun inggih punika imunolog Perancis. Piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1980 sesarengan kaliyan Baruj Benacerraf sarta George Davis Snell kanggé panemuan kaliyan pencirian gen ingkang njangkep wonten ing kompleks histokompatibilitas mayor.

Amargi Bebungah Nobel ingkang naté dipuncepeng sarta anugerah saking Televisi Perancis, Dausset saged ndamel Pusat Studi Polimorfisme Manungsa (CEPH) nalika taun 1984, ingkang sapunika namanipun sampun dipun-gantos dados Foundation Jean Dausset-CEPH.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cithakan:Penghargaan Nobel dalam Fisiologi atau Kedhokteran Cithakan:Penghargaan Wolf babagan Kedhokteran