Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jean Dausset
Dausset in 1968
Lair (1916-10-19)19 Oktober 1916
Toulouse, Perancis
Kabangsan Perancis
Babagan Imunolog
Misuwur amarga major histocompatibility complex, CEPH
Notable awards Bebungah Nobel Fisiologi/Kedhokteran taun 1980
Penghargaan Wolf dalam kedhokteran (1978)

Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset (lair 19 Oktober 1916; umur 100 taun) piyambakipun inggih punika imunolog Perancis. Piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1980 sesarengan kaliyan Baruj Benacerraf sarta George Davis Snell kangge panemuan kaliyan pencirian gen ingkang njangkep wonten ing kompleks histokompatibilitas mayor.

Amargi Bebungah Nobel ingkang nate dipuncepeng sarta anugerah saking Televisi Perancis, Dausset saged ndamel Pusat Studi Polimorfisme Manungsa (CEPH) nalika taun 1984, ingkang sapunika asmanipun sampun dipungantos dados Foundation Jean Dausset-CEPH.

Pirsani Ugi[besut | besut sumber]


Cithakan:Penghargaan Nobel dalam Fisiologi atau Kedhokteran Cithakan:Penghargaan Wolf bidang Kedhokteran