Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jean Dausset
Dausset in 1968
Lair (1916-10-19)19 Oktober 1916
Toulouse, Prancis
Kabangsan Prancis
Babagan Imunolog
Misuwur amarga major histocompatibility complex, CEPH
Notable awards Bebungah Nobèl Fisiologi/Kedhokteran taun 1980
Penghargaan Wolf dalam kedhokteran (1978)

Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset (lair 19 Oktober 1916; umur 100 taun) piyambakipun inggih punika imunolog Perancis. Piyambakipun angsal Bebungah Nobèl Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1980 sesarengan kaliyan Baruj Benacerraf sarta George Davis Snell kanggé panemuan kaliyan pencirian gen ingkang njangkep wonten ing kompleks histokompatibilitas mayor.

Amargi Bebungah Nobèl ingkang naté dipuncepeng sarta anugerah saking Televisi Perancis, Dausset saged ndamel Pusat Studi Polimorfisme Manungsa (CEPH) nalika taun 1984, ingkang sapunika namanipun sampun dipun-gantos dados Foundation Jean Dausset-CEPH.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cithakan:Penghargaan Nobèl dalam Fisiologi atau Kedhokteran Cithakan:Penghargaan Wolf babagan Kedhokteran