Jarak bali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jarak bali
Jatropha podagrica.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudikotil
Unranked: Rosidae
Ordho: Malpighiales
Famili: Euphorbiaceae
Génus: Jatropha
Spésies: J. podagrica
Jeneng binomial
Jatropha podagrica
Hook.

Jarak bali (Jatropha podagrica) punika salah sawijining jinis wit mujur, nalika tanduran iki kanggo ngganti ( analgesik ), anti-natoni, ngilangke dadi gedhe, discharge venom ( detoksikan ), lan mriyang. Tanduran iki uga dikenal kanthi jarak gajah .