Jan Oblak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jan Oblak
Jan Oblak 2015.jpg
Oblak ing klub Atlético Madrid taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jan Oblak
Tanggal lair (1993-01-07) 7 Januari 1993 (umur 26)
Papan lair Škofja Loka, Slovénia
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[1]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Atlético Madrid
Angka 13
Karir nom
1999–2003 Ločan
2003–2004 Olimpija
2005–2009 Olimpija Ljubljana
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2010 Olimpija Ljubljana 34 (0)
2010–2014 Benfica 16 (0)
2010Beira-Mar (dipunampil) (0)
2011Olhanense (dipunampil) 0 (0)
2011–2012União de Leiria (dipunampil) 16 (0)
2012–2013Rio Ave (dipunampil) 28 (0)
2014– Atlético Madrid 96 (0)
Tim nasional
2008 Slovenia U15 1 (0)
2009 Slovenia U16 2 (0)
2010–2012 Slovenia U20 4 (0)
2009–2013 Slovenia U21 18 (0)
2012– Slovenia 18 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 8 October 2017

Jan Oblak (lair 7 Januari 1993) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Slovénia ingkang main ing klub Spanyol Atlético Madrid lan Tim Nasional Bal-balan Slovénia dados kiper.[2] Oblak napakasmani kontrak kaliyan klub Portugal Benfica ing umur 17 taun, lan kalebet bagéyan saking tim ingkang menangaken trèbel dhomèstik ing Benfica mangsa 2013-2014.[2] Salajengipun Oblak pindhah dhateng Atlético Madrid kanthi béaya transfer 16 yuta éuro, dados kiper La Liga paling awis.[3] Nalika mangsa 2015-16 piyambakipun pikantuk bebingah Tropi Ricardo Zamora minangka kiper paling saé.[4] Piyambakipun menangaken bebingah punika malih ing taun 2016-17.[5]

Oblak miwiti karir internasionalipun wiwit taun 2012.[5]

Karir klub[besut | besut sumber]

Olimpija[besut | besut sumber]

Lair ing Upper Carniola kutha Škofja Loka, Oblak miwiti main bal ing umur gangsal taun ing kutha kalairanipun. Wekdal umuripun ngancik sedasa taun, piyambakipun pindhah dhateng Akadhemi Bal Eném Olimpija,[6] ing akadhemi punika ngantos mangsa 2004-05 wekdal klub punika bibar. Piyambakipun lajeng pindhah dhateng klub énggal Bežigrad, ingkang ing tembé wingking gantos nami dados Olimpija Ljubljana ing taun 2008. Taun salajengipun Oblak nulak kontrak saking klub Italia Empoli lan langkung milih nggabung ing klub Fulham kanthi status trial utawi uji coba kemawon,[7] nanging ing pungkasanipun Oblak mboten kersa nilaraken klub lan gadhah komitmen kanggé ndawakaken mangsa kontrak ngantos taun 2011.[8][9]

Benfica[besut | besut sumber]

Tanggal 14 Juni 2010, Oblak napakasmani kontrak kaliyan klub Portugal Benfica,[10] ingkang ngampilaken Oblak dhateng Liga Priméria klub Beira-Mar ing wulan Agustus 2010.[11] Piyambakipun lajeng nggabung ing klub Olhanense kanthi status dipunampil ngantos Januari 2011, ngantos mangsa 2010-11.[12] Benfica ngampilaken Oblak dhateng tim Portugal sanès, União de Leiria, kanggé mangsa 2011-12.[13] Piyambakipun nindakaken debut ing liga punika tanggal 15 Januari 2012, kanthi asil imbang 2-2 mengsah klub Nacional.

Wulan Juli 2013, gagal nampilaken piyambakipun ing latian pra-mangsa, ngeklaim piyambakipun sampun mboten gadhah kontrak malih kaliyan klub Benfica.[14] Ing akhir wulan salajengipun, Oblak napakasmani perpanjangan kontrak ngantos taun 2018, ingkang nggambaraken satunggaling situasi "kasalahpahaman".[15]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Jan Oblak". Atlético Madrid. Dijupuk 16 January 2018. 
  2. a b Jan Oblak(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  3. Jan Oblak Kiper Termahal La Liga(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  4. Kiper-kiper Peraih Trofeo Ricardo Zamora Sejak 2006(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  5. a b Profil Lengkap Jan Oblak(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  6. "How Jan Oblak rose to shine at Atlético". UEFA. 3 May 2016. Dijupuk 16 January 2018. 
  7. "Fulham move for Olimpic Ljubljana goalkeeper Jan Oblak". Tribal Football. 17 July 2009. Diarsip saka sing asli ing 16 January 2018. Dijupuk 16 January 2018. 
  8. Bohoric, Jure (29 July 2009). "Slovenian shuns Cottagers". Sky Sports. Dijupuk 16 January 2018. 
  9. "Jan Oblak rejects Fulham after trials". Tribal Football. 30 July 2009. Diarsip saka sing asli ing 16 January 2018. Dijupuk 16 January 2018. 
  10. "Jan Oblak tudi uradno v Benfici" [Jan Oblak officially in Benfica] (ing basa Slovenian). 24ur.com. 14 June 2010. Dijupuk 16 January 2018. 
  11. "Jan Oblak emprestado ao Beira-Mar" [Jan Oblak on the Beira-Mar] (ing basa Portuguese). Record. 30 August 2010. Dijupuk 16 January 2018. 
  12. "Oblak e Tiero apresentados" [Oblak and Tiero presented] (ing basa Portuguese). Record. 30 January 2011. Dijupuk 16 January 2018. 
  13. "Cajuda: "Oblak tem excelentes capacidades"" [Cajuda: "Oblak has great skills"] (ing basa Portuguese). Record. 19 January 2012. Dijupuk 16 January 2018. 
  14. "Oblak ainda não se apresentou" [Oblak still hasn't showed up] (ing basa Portuguese). Futebol 365. 13 July 2013. Dijupuk 16 January 2018. [pranala mati permanèn]
  15. "Jan Oblak foi reintegrado: "O Benfica é o meu clube e estou feliz"" [Jan Oblak has been reinstated: "Benfica is my club and i am happy"] (ing basa Portuguese). S.L. Benfica. 25 August 2013. Dijupuk 16 January 2018.