Jalébi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalebi
Awadhi jalebi.jpg
Jalebis as served in Uttar Pradesh, India.
Jeneng liyanésee names
AjanganDessert
Panggonan asalWestern Asia (Zalabiyeh or Luqmat al qadi)[1]


India (Jalebi)[2]

Egypt (al-fayyum)[1]
Tlatah utawa prajaSouth Asia, West Asia
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokMaida flour, saffron, ghee, sugar
VariasiJahangiri or Imarti, Shahi jilapi
Buku masakan: Jalebi  Médhia: Jalebi

Jalébi, uga dikenal minangka zulbia, jilapi, mushabak lan zalabia, minangka jajanan legi India sing misuwur ing saindenging Asia Kidul, lan Timur Tengah . Kang digawé kanthi nggorèng Maida glepung ( glepung kosong utawa kabèh-waé glepung ) giliran ing pretzel utawa manéka bunder, kang banjur direndhem ing sirup gula.

Panganan cuci mulut iki bisa disajèkaké panas utawa adhem. Dheweké duwé tekstur sing cukup lembut karo lapisan njaba gula kristal. Asam sitik utawa woh jeruk sok ditambah ing sirup, uga banyu mawar . Jalebi dipangan nganggo curd utawa rabri (India Lor) bebarengan karo rasa liyane kaya ta kewra (banyu aroma). Sesuguh iki ora bingungaké karo panganan sing padha lan varian kaya imarti lan chhena jalebi.

Gladri[besut | besut sumber]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. a b Sengupta, Sushmita. "History Of Jalebi: How The Coiled and Sugary West Asian Import Became India's Favourite Sweetmeat". ndtv.
  2. Alan Davidson (21 August 2014). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. pp. 424–425. ISBN 978-0-19-967733-7.