Jacksen Tiago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeksen F Tiago
Jacksen.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jacksen Ferreira Tiago
Tanggal lair 28 Mèi 1968
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Persipura Jayapura (coach)

Jacksen Ferreira Tiago (lair ing Rio de Janeiro, Brasil, 28 Mèi 1968; umur 50 taun) yaiko sawijining juru main bal-balan saka Brasil kang saiki dadi pelatih ana ing tim Persipura.[1][2] Dhèwèké uga sawijining penyarang asing kang misuwur lan uga duwé karier kepelatihan ing indonesia kang sukses.[2] Mangsa pisanane ana ing Liga Indonésia, Tiago main kanggo mbela tim Petrokimia Putra kang ana ing pungkasan kompetisi dadi juara loro utawa runner-up ana ing Liga Indonésia pisanan.[2] Sawisé iku Tiago banjur pindah menyang PSM Makassar sadurungé nemoni sukses nalika main kanggo tim Persebaya Surabaya.[2] Tiago ya iku juru main kang paling apik ana ing kompetisi Liga Indonésia mangsa 1996/1997 nalika iku Tiago bisa nggawa Persebaya dadi juara.[2] Rong musih mbela Persebaya, Tiago banjur pindah menyang liga Singapura kanggo mbela tim Geylang United, nanging mung semusim tok sadurungé pindah menenh menyang Persebaya.[2] Nalika taun 2001, Jackson main menenh ana ing tim Petrokimia lan ana ing pungkasan mangsa Jackson pensiun dadi juru main ba;-balan.[2] Sawisé pensiun Jackson banjur dadi pelatih.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]