Ismail Haniyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ismail Haniyeh
إسماعيل هنية
03-03-2020 Ismail Haniyeh (cropped).jpg
Mahamantri Otoritas Nasional Palestina Ke-3
Linggih
29 Maret 2006 – 2 Juni 2014 (14 Juni 2007 mung merintah Lurung Gaza)
Rerincèn dhiri
Lair (1963-01-29) 29 Januari 1963 (umur 59)
Al-Shati, Lurung Gaza
Bangsa Palestina
Parté pulitikHamas
AlmamaterUniversitas Islam Gaza

Ismail Abdul Salam Ahmad Haniyyah (Arab: إسماعيل عبد السلام أحمد هنية‎‎, Ismaʻīl Haniyyah; kadhangkala diterjemahke minangka Ismail Haniya, Ismail Haniyah, Ismail Hanieh; lair ing Al-Shati, Lurung Gaza, 29 Januari 1963; umur 59 taun) yaiku pulitikus Palestina. Ia menika Mahamantri Otoritas Nasional Palestina saka 19 Februari 2006 nganti saiki. Haniya dikenal minangka pimpinan Hamas sing luwih moderat lan cedhak karo pimpinan spiritual Hamas, Sheikh Ahmad Yassin, sing dipateni Israel.

Pranala jaba[besut | besut sumber]