Iron Maiden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Iron Maiden

Iron Maiden inggih punika grup heavy metal ingkang dipundamel taun 1975 ing London, Britania Raya. Band punika dados salah satunggalipun band saking New Wave of British Heavy Metal. Iron Meiden dipundamel dening Steve Harris ing bassist. Steve selajengipun dadosaken Tony Parsons (gitar), Doug Sampson (drum), lan Paul Di'Anno(vokal).

Album Iron Maiden[sunting | sunting sumber]

  1. Iron Maiden (1980)
  2. Killers (1981)
  3. The Number of the Beast (1982)
  4. Piece of Mind (1983)
  5. Powerslave (1984)
  6. Somewhere in Time (1986)
  7. Seventh Son of a Seventh Son (1988)
  8. No Prayer for the Dying (1990)
  9. Fear of the Dark (1992)
  10. The X Factor (1995)
  11. Virtual XI (1998)
  12. Brave New World (2000)
  13. Dance of Death (2003)
  14. A Matter of Life and Death (2006)
  15. The Final Frontier (2010) [1]

Karir Iron Maiden[sunting | sunting sumber]

Album setunggal inggih punika IRON MAIDEN dipunrilis ing 1980. Album punika dados salah satunggalipun hits ing Inggris. Saderengipun rilis album kaping kalih inggih punika KILLERS, Adrian Smith mlebet ing posisi gitaris. Bruce Dickinson ingkang gantekaken posisi Paul Di'Anno dados vokalis.

2 album Iron Maiden ingkang gadhahi irah-irahan THE NUMBER OF THE BEAST lan SEVENTH SON OF A SEVENTH SON dipunanggep kritikus dados album masterpiece piyambakipun ing karir musik. Amargi Bruce Dickinson lan Adrian Smith medal wiwit taun 90nan, dadosaken Iron Maiden mboten sukses. Vokalis Blaze Bayley mboten saged dadosaken pamor Iron Maiden sukses malih dados grup heavy metal ingkang nginggil.

Ananging Bruce lan Adrian mlebet malih ing Iron Maiden. Sesampunipun punika Iron Meiden gadhahi album BRAVE NEW WORLD lan DVDROCK IN RIO. Ing taun 2006 album Iron Meiden dipunrilis lan gadhahi irah-irahan A MATTER OF LIFE AND DEATH.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)rockvoice.xanga.com(dipuntingali tanggal 18 September 2011)
  2. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 18 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iron_Maiden&oldid=868954"