Institut Teknologi Konfederasi Zürich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
ETH Zürich, Switzerland
ETH Zürich wordmark.svg
Diadegaké 1855
Jenis Publik
Rèktor Lino Guzzella
Presidhèn Ralph Eichler
Mahasiswa 17.187 [1]
Kampus Urban
Lokasi Zurich, Kanton Zurich, Swiss
Afiliasi CESAER, IDEA League, IARU, TIME
Situs web Website (Inggris)
Gedhong pusat ETH.

Institut Teknologi Konfederasi Zürich, sajeroning basa Jerman karan Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH Zürich), minangka salah siji universitas paling pinunjul ing Swiss. Lembaga pawiyatan luhur iki madeg taun 1854 minangka universitas nagari pamarintah Konfederasi Swiss lan béda karo Universitas Zurich sing darbéné pamarintah canton Zürich.

Saka universitas iki wis lair akèh panampa Bebungah Nobel, kaya déné Albert Einstein (perumus téyori relativitas) lan Wolfgang Pauli (misuwur kanthi "Larangan Pauli"). Wilhelm Conrad Röntgen, penemu sinar X, uga nggayuh èlmu ing papan iki.

Alumni misuwur[besut | besut sumber]

Bebungah Nobel babagan Fisika[besut | besut sumber]

Bebungah Nobel babagan Kimia[besut | besut sumber]

Bebungah Nobel babagan Kedhokteran[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Nagara-stub