Inherent Vice (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Inherent Vice
250px
Poster film Inherent Vice
Disutradarani Paul Thomas Anderson
Diprodhuseri JoAnne Sellar
Daniel Lupi
Paul Thomas Anderson
Diskénariyoni Paul Thomas Anderson
Adhedhasar Inherent Vice
déning Thomas Pynchon
Dibintangi Joaquin Phoenix
Josh Brolin
Owen Wilson
Katherine Waterston
Reese Witherspoon
Benicio del Toro
Jena Malone
Maya Rudolph
Martin Short
Dimusiki Jonny Greenwood
Sinématografi Robert Elswit
Dibesut déning Leslie Jones
Perusahaan
prodhuksi
IAC Films
Ghoulardi Film Company
Dibabar déning Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 4, 2014 (2014-10-04) (Festival Film New York)
  • Dhésèmber 12, 2014 (2014-12-12) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 9, 2015 (2015-01-09) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
149 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $20 juta[2]
Kalarisan $14,710,975[3]

Inherent Vice nggih punika filem drama kumèdhi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2014. Filem punika dipunarahaken déning Paul Thomas Anderson kanthi juru damel JoAnne Sellar, Daniel Lupi lan Paul Thomas Anderson. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Paul Thomas Anderson adhedhasar saking buku Inherent Vice pakaryanipun Thomas Pynchon. Para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, Reese Witherspoon, Benicio del Toro, Jena Malone, Maya Rudolph lan Martin Short.

Fielm Inherent Vice punika sayuk karya kaping kalih antawisipun Joaquin Phoenix lan Reese Witherspoon sasampunipun ndamel film Walk the Line. Filem punika kagiyaraken kaping pisanipun nalika adicara pahargyan Festival Film New York surya 4 Oktober 2014[4] lajeng kababar wonten ing Amérikah Sarékat surya 12 Desember 2014 kanti winatesan[5] lan surya 9 Januari 2015 kagem sagung pamirsa.[6] Filem punika nampèni pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Joaquin Phoenix minangka Larry "Doc" Sportello
  • Josh Brolin minangka Detektif Christian F. "Bigfoot" Bjornsen
  • Owen Wilson minangka Coy Harlingen
  • Katherine Waterston minangka Shasta Fay Hepworth
  • Reese Witherspoon minangka Deputi D.A. Penny Kimball
  • Benicio del Toro minangka Sauncho Smilax, Esq.
  • Jena Malone minangka Hope Harlingen
  • Joanna Newsom minangka Sortilège
  • Jordan Christian Hearn minangka Denis
  • Hong Chau minangka Jade
  • Jeannie Berlin minangka Bibi Reet
  • Maya Rudolph minangka Petunia Leeway
  • Michael K. Williams minangka Tariq Khalil
  • Sam Jaeger minangka Agen Flatweed
  • Timothy Simons minangka Agen Borderline
  • Michelle Sinclair minangka Clancy Charlock
  • Martin Short minangka Dr. Rudy Blatnoyd
  • Sasha Pieterse minangka Japonica Fenway
  • Martin Donovan minangka Crocker Fenway
  • Eric Roberts minangka Michael Z. "Mickey" Wolfmann
  • Serena Scott Thomas minangka Sloane Wolfmann
  • Peter McRobbie minangka Adrian Prussia

Tanggapanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Film Inherent Vice pikantuk pangalembana saé saking para juru kritik. Saking Rotten Tomatoes, filem kawartosaken pikantuk pandhemenan dumugi 73%, adhedhasar saking 228 pambiji, kanthi rata-rata 7.1/10.[7] Lajeng Metacritic, fielm nampi biji 81 saking adhedhasar saking pambijinipun 43 juru kritik, ingkang negesaken bilih filem punika tuhu saé.[8]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Inherent Vice kasil ngempalaken arta dumugi $8,110,975 saking pamirsa Amerika Ler, lan $6,600,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung dumugi $14,710,975, langkung alit saking ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $20 yuta.[3][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "INHERENT VICE (15)". British Board of Film Classification. December 9, 2014. Dijupuk December 11, 2014. 
  2. Kohn, Eric (December 8, 2014). "Paul Thomas Anderson on Trying Not to 'F*ck Up' Adapting 'Inherent Vice'". Indiewire. Dijupuk December 27, 2014. 
  3. a b c "Inherent Vice (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk August 29, 2015. 
  4. Chang, Justin (July 19, 2014). "Paul Thomas Anderson's 'Inherent Vice' to World Premiere at New York Film Festival (EXCLUSIVE)". Variety. Penske Media Corporation. Dijupuk July 19, 2014. 
  5. Kroll, Justin (February 25, 2014). "Paul Thomas Anderson's 'Inherent Vice' Dated for December". Variety. Penske Media Corporation. Dijupuk February 25, 2014. 
  6. Jagernauth, Kevin (July 18, 2014). "Be Patient, Paul Thomas Anderson's 'Inherent Vice' won't go into wide release until 2015". Indiewire. SnagFilms. Dijupuk May 22, 2014. 
  7. "Inherent Vice (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 22, 2017. 
  8. "Inherent Vice reviews". Metacritic. Dijupuk November 22, 2017. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]