Joaquin Phoenix

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix at the 2018 Berlin Film Festival.jpg
Phoenix pas taun 2018
Pakaryan
  • paraga
  • produser
  • penggarap musik
  • aktivis
Taun aktif1982–saiki

Joaoquin Phoenix (lair 28 Oktober 1974; umur 45 taun)[1][2][3] iku sawijining aktor, produser, lan nasional aktivis saka Amerika Serikat . Minangka aktor, Phoenix menang Grammy Award, Golden Globe Award lan telung nominasi Award Academy . Kondhang kalungkung amarga main ning film Joker saka Todd Phillips

Lakon ing Film[besut | besut sumber]

Taun Film kasebut Minangka Bebungah lan Cathetan
1984 Mburi: Dhelik Dyslexia Robby Ellsworth Nominasi: Bebungah Artis Enom, dituduhake karo Kali Phoenix, kanthi jeneng Leaf Phoenix
1986 Camp Camp Max Ing ngisor jeneng Leaf Phoenix
1987 Russkies Danny Ing ngisor jeneng Leaf Phoenix
1989 Parental Garry Buckman-Lampkin Nominasi: Bebungah Artis Enom (miturut jeneng Leaf Phoenix)
1995 Kanggo mati kanggo Jimmy Emmett Nominasi: Bebungah Chlotrudis
Taun 1997 U-giliran Toby N. Tucker aka TNT
Nggawe Abbotts Doug Holt
1998 8mm Max California
Pigeons Clay Clay Bidwell
Bali menyang Swarga Lewis McBride Nominasi: Bebungah Csapnivalo
2000 Ing Yards Willie Gutierrez Menang: Penghargaan Pilihan Kritik BFCA kanggo Aktor Dhukungan Paling Dhuwur
Pitakon The Abbe de Coulmier Menang: Penghargaan Pilihan Kritik BFCA kanggo Aktor Dhukungan Paling Dhuwur



</br> Menang: Penghargaan Kritik Masyarakat Kritikus San Diego kanggo Aktor Dhukungan Paling Dhuwur
Gladiator Commodo Menang: Penghargaan Pilihan Kritik BFCA kanggo Aktor Dhukungan Paling Dhuwur



</br> Nominasi: Penghargaan Akademi Film Inggris kanggo Aktor Dhukungan Paling Dhuwur



</br> Nominasi: Penghargaan Emas Globe kanggo Aktor Paling apik ing Peran Dhukungan - Gambar Gerak



</br> Nominasi: Penghargaan Akademi kanggo Kinerja Paling Laku dening Aktor ing Peran Dhukungan
2001 Prajurit kebo Ray Elwood Nominasi: Penghargaan Film Bebas Inggris
2002 Pratandha Merrill Hess
2003 Sadulur Bear Kenai Mung Swara
Iku Kabeh Babagan Tresna John
2004 Tangga 49 Jack Morrison Nominasi: Award Guide Movie



</br> Nominasi: Penghargaan Pilihan Remaja



</br> Nominasi: Penghargaan Grace
Ing Village Lucius Hunt
Hotel Rwanda Jack Daglish Nominasi: Penghargaan Guild Guides Guides kanggo Kinerja Pinunjul dening Aktor ing Peran Dhukungan
2005 Lumaku Garis Awis Johnny Menang: Penghargaan Emas Globe kanggo Aktor Paling apik ing Peran Utama - Gambar Gerak, Musical utawa Komedi



</br> Menang: Grammy kanggo Album Soundtrack Kompilasi Paling Anyar kanggo Gambar Gerak, Televisi utawa Media Visual Liyane



</br> Menang: Penghargaan Festival Filem Hollywood kanggo Aktor Paling apik



</br> Nominasi: Penghargaan Akademi Film Inggris kanggo Aktor Paling Terunggul



</br> Nominasi: Penghargaan Akademi Kanggo Kinerja Paling Apik dening Aktor ing Peran unggul



</br> Nominasi: Penghargaan Guild Skrin Aktor Kanggo Prestasi pinunjul dening Aktor Pria ing Peranan Utama
2006 Gempa Narrator Menang: Festival Filem San Diego "Penghargaan Kemanusiaan"
2007 Kita Duwe Wengi Bobby Green Menang: Penghargaan Pilihan Rakyat
Reservasi Dalan Ethan Belajar
2008 Loro Penyayang Leonard
2019 Joker Arthur Fleck

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "PREMIERE April 1988". Aleka.org. Dijupuk August 24, 2010. 
  2. "Joaquin Phoenix". Hello!. Dijupuk June 17, 2017. 
  3. , Gale Research Co., 2002, k. 213, ISBN 978-0-7876-6360-5  Paramèter |irah-irahan= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); |title= ora ana utawa kosong (pitulung)

Link njaba[besut | besut sumber]