Indolestes tenuissimus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Indolestes tenuissimus
Indolestes tenuissimus 2532.jpg
Slender Reedling, Cairns, Queensland
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Odonata
Famili: Lestidae
Génus: Indolestes
Spésies: I. tenuissimus
Jeneng binomial
Indolestes tenuissimus
(Tillyard, 1906)[1]

Indolestes tenuissimus ya iku spésies ing kulawarga Lestidae.[2] Kinjeng dom iki bisa tinemu ana ing Australia lor-wétan, Papua Nugini lan ing Pulo Aru[3]. Papan uripé ana ing rawa, blumbang lan kolam banyu tawa. Kinjeng kang diwasa saukuran sedheng tumrape kinjeng dom (ukuran suwiwiné 50mm, dawane awak 45mm), kanthi thorax awerna biru pucet lan geger kang biru tuwa. Abdomené warna klawu, kanthi pérangan dorsal nomer 10 duwé warna kang séjé. Ing Australia, tinemu ing Semenanjung Cape York nganti Queensland tengah.[3].

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Tillyard, R.J. (1906). "New Australian species of the family Agrionidae (Neuroptera: Odonata)". Proceedings of the Linnean Society of New South Wales 31: 177-194 [179] – lumantar Biodiversity Heritage Library. 
  2. "Species Indolestes tenuissimus (Tillyard, 1906)". Australian Faunal Directory. Australian Biological Resources Study. 2012. Dijupuk 10 April 2017. 
  3. a b Theischinger, G; Hawking, J (2006). The Complete Field Guide to Dragonflies of Australia. Collingwood Vic.: CSIRO Publishing. k. 38. ISBN 978 0 64309 073 6.