Idrissa Gueye

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Idrissa Gueye
Krasnodar-Lille (7).jpg
Gueye ing taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Idrissa Gana Gueye
Tanggal lair (1989-09-26) 26 Sèptèmber 1989 (umur 30)
Papan lair Dakar, Senegal
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)
Posisi main Defensive midfielder[1]
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 17
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2008 Diambars
2008–2010 Lille B 55 (2)
2010–2015 Lille 134 (5)
2015–2016 Aston Villa 35 (0)
2016– Everton 53 (2)
Tim nasional
2012 Senegal Olympic 1 (0)
2011– Senegal 46 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:41, 30 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18:27, 7 October 2017 (UTC)

Idrissa Gana Gueye (lair ing 26 Sèptèmber 1989) ya iku pemain bal-balan profesional saka Senegal sing main minangka gelandhang pertahanan kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Senegal.

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir awal[besut | besut sumber]

Lair ing Dakar, Gueye nggarap karier wiwitan ing Senegal ing tim Diambars sadurungé gabung karo klub Prancis Lille taun 2008.[1] Dhèwèké main ing tim kapisan ing mangsa 2010-11, nggawa Lille menang Ligue 1, lan dados starter reguler ing liga lan Liga Champions UEFA nglampahi 4 mangsa.[2]

Aston Villa[besut | besut sumber]

Aston Villa mbayar Lille £ 9m kanggo nekakaké Gueye, kang wektu iku Southampton uga kepincut karo jasa dweweke, lan dhèwèké mlebu kanggo klub ing 10 Juli 2015.[3][4][5] Tanggal 8 Agustus 2015, Gueye miwiti debut kanthi kamenangan 1-0 mungsuh AFC Bournemouth. Ing 19 Januari 2016, Gueye damel gol kapisan kanthi skor akhir 2-0 saka Wycombe Wanderers ana ing babak kaping telu ing Piala FA.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Sakliyane kuwi, dhèwèké nggawe 35 pertandhingan liga kanggo Villa ing mangsa kasebut, ing ngendi dhèwèké diundur saka Liga Premier.

  1. a b Profil Idrissa Gueye pada National-Football-Teams.com
  2. "Profile". Everton F.C. Dijupuk 31 January 2018. 
  3. "Breaking news: Villa sign Gueye". Aston Villa F.C. 10 July 2015. Diarsip saka sing asli ing 31 January 2018. Dijupuk 10 July 2015. 
  4. "Idrissa Gueye: Aston Villa sign Lille midfielder for undisclosed fee". BBC Sport. 10 July 2015. Dijupuk 31 January 2018. 
  5. "Aston Villa midfielder Idrissa Gueye admits club's desire to sign him helped him ignore from Southampton and Marseille". Daily Mail. Dijupuk 31 January 2018.