Idlib

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Idlib
إدلب
Idlib2.jpg
Idlib kapernah ing Syria
Idlib
Idlib
Pernahé Idlib ing Suriah
Koordhinat: 35°56′N 36°38′E / 35.933°N 36.633°E / 35.933; 36.633
Nagara Syria
KagubernuranKagubernuran Idlib
DhistrikDhistrik Idlib
BoroughsFlag of Hayat Tahrir al-Sham.svg Tahrir al-Sham
Flag of Syria 2011, observed.svg Syrian Salvation Government
Pamaréntahan
 • GubernurAtef Ghanem al-Naddaf
Élepasi500 m (1,600 ft)
Cacah warga (2010 sènsus[1])
 • Gunggung165,000
Demonym(s)Arab: إدلبي‎, salin aksara Idlibi
Kodhe laladan23
GeocodeC3871
IklimCsa
Situs wèbeIdleb

Idlib (Arab: إدلب‎‎, uga katulis Edlib utawa Idleb) ya iku sawijining kutha ing Suriah Lor-Kulon, kutha krajané Kagubernuran Idlib, dumunung udakara 59 kilometers (37 mi) ana ing Kidul-Wétané Aleppo. Élevasiné udakara 500 meters (1,600 ft) sandhuwuré segara. Ing sènsus taun 2004 déning Central Bureau of Statistics, gunggung cacah jiwa ing Idlib ana 98.791 wong lan ing taun 2010 bisa ngancik 165.000 wong. Sadurungé ana Perang Sipil, padunungé Idlib akèh-akèhé wong sing ngrasuk Islam Sunni,[2] nanging uga ana minoritas wong Kristen sing cukup akèh. Idlib kapérang dadi dhistrik cacah nem: Ashrafiyeh (sing paling padhet), Hittin, Hejaz, Downtown, Hurriya, lan al-Qusur.

Rujukan[besut | besut sumber]