Hotel Transylvania 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hotel Transylvania 2
Gambar:Hotel Transylvania 2 poster.jpg
Poster film
Disutradarani Genndy Tartakovsky
Diprodhuseri Michelle Murdocca
Ditulis déning
Adhedhasar Karakter dibuat
déning Todd Durham[1]
Dibintangi
Dimusiki Mark Mothersbaugh[2]
Dibesut déning Catherine Apple[3]
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Columbia Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 25, 2015 (2015-09-25)
Suwéné
89 Menit[5]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $80 Juta[6]
Kalarisan $473.2 Juta[7]

Hotel Transylvania 2 yaiku film komedi 3D animasi komputer komedi Amerika taun 2015. Film iki minangka film kaping pindho ing franchise Hotel Transylvania lan sekuel film 2012 Hotel Transylvania, karo direktur, Genndy Tartakovsky, lan penulis Robert Smigel, bali menyang film iki. Digawe dening Sony Pictures Animation, animasi dening Sony Pictures Imageworks,[8] kanthi tambahan dana sing diwenehake dening LStar Capital.[9]

Hotel Transylvania 2 bertahan pitung taun sawisé film pisanan,[10] karo hotel saiki mbukak kanggo tamu manungsa. Mavis lan Johnny duwe anak sing esih enom sing dijenengi Dennis, sing ora nduweni kemampuan vampir sing bakal kuwatir babagan kakekne, Dracula. Nalika Mavis lan Johnny tindak ngunjungi wong tuwané Johnny, Dracula ngundang kanca-kancane supaya mbantu dheweke supaya dadi vampir. Ora let suwe, kabeh mau dadi apik nalika bapak Dracula, pembunuh manungsa, Vlad tiba-tiba ngunjungi hotel.

Swara asli saka film pisanan yaiku - Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, David Spade, Fran Drescher, Molly Shannon - bali kanggo terusan, karo Keegan-Michael Key ngganti Cee Lo Green minangka Murray. Tambahan anyar kanggo pemain kalebu Mel Brooks, Nick Offerman, Megan Mullally lan Asher Blinkoff . Film iki wiwit tayang tanggal 25 September 2015 dening Columbia Pictures lan sukses ing box office, ngasilake $ 473 yuta ing donya kanthi anggaran produksi gawene yaiku $ 80 yuta.

Film ketiga, sing judulna Hotel Transylvania 3: Summer Vacation, wiwit tayang tanggal 13 Juli 2018.

Panyulih swara[besut | besut sumber]

  • Adam Sandler minangka Count Dracula
  • Andy Samberg minangka Jonathan Loughran
  • Selena Gomez minangka Mavis D. Loughran
  • Asher Blinkoff minangka Dennis Loughran ("Dennisovitch")
    • Sunny Sandler as Dennis (Baby)
  • Kevin James minangka Frank / Frankenstein
  • Steve Buscemi minangka Wayne
  • David Spade minangka Griffin
  • Keegan-Michael Key minangka Murray
  • Mel Brooks minangka Vlad
  • Fran Drescher minangka Eunice
  • Molly Shannon minangka Wanda
  • Nick Offerman minangka Mike Loughran
  • Megan Mullally minangka Linda Loughran
  • Dana Carvey minangka Dana
  • Rob Riggle minangka Bela
  • Jonny Solomon minangka Blobby
  • Chris Kattan minangka Kakie
  • Jon Lovitz minangka The Phantom of the Opera
  • Robert Smigel minangka Marty
  • Luenell minangka Shrunken Heads
  • Sadie Sandler minangka Winnie
  • Paul Brittain minangka Pandragora
  • Nick Swardson minangka Kelsey
  • Chris Parnell minangka Fly
  • Doug Dale minangka Kal
  • Ethan Smigel minangka Troy

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Columbia Pictures Press Kit - Hotel Transylvania" (PDF). 
  2. "Mark Mothersbaugh to Return for Hotel Transylvania 2". Film Music Reporter. March 3, 2015. Dijupuk March 4, 2015. 
  3. "Artists - Catherine Apple". Sony Pictures Animation. Dijupuk August 20, 2015. 
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng VarietyReview
  5. "HOTEL TRANSYLVANIA 2 [2D] (U)". British Board of Film Classification. September 10, 2015. Dijupuk September 10, 2015. 
  6. Anthony D'Alessandro (September 22, 2015). "Families To Crowd ‘Hotel Transylvania 2’ As Females Date ‘The Intern’ & Adults Trek To ‘Everest’ – Box Office Preview". Deadline.com. (Penske Media Corporation). Dijupuk September 23, 2015. 
  7. "Hotel Transylvania 2 (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk May 22, 2016. 
  8. S. Cohen, David (May 29, 2014). "Sony Imageworks Moving HQ to Vancouver". Variety. Dijupuk August 17, 2015. ...and for Sony Pictures Animation, “Hotel Transylvania 2”... 
  9. Fleming Jr., Mike (April 8, 2014). "Sony Closes Slate Co-Fi Deal With Lone Star Capital, CitiBank". Deadline. Dijupuk August 17, 2015. They included ... and Hotel Transylvania 2,... 
  10. "‘Hotel Transylvania 2′ fun facts". Inquirer.net. September 8, 2015. Dijupuk September 20, 2015. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]