Hotèl

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Hotel)
Gambar:Mirage hotèl exterior.jpg
Hotèl Mirage ing Las Vegas.

Hotèl tegesé papan kang nduwèni mupangat kanggo nampung wong kang teka ing sawijiné laladan utawa wewangunan kang nyedhiani pondokan, panganan lan ombénan kanggo umum.[1] Hotèl kang kapisanan pancen diciptaké kanggo nglayani masyarakat.[1].Hotèl asal-usulé didelemg saka dasanama asalé saka tembung hostel, tembung iki kalebu basa Prancis kuno.[1].Sajarah Hotèl madeg wiwit akhir abad 17.[1]

Hotèl uga kagolong wewangunan kang nduwèni akéh kamar kanggo diséwaké kanggo nginep.[2] Ing hotèl uga ana restoran lan ana uga kang nyéwakaké gedhung kanggo pertemuan, kanggo nganténan lan kanggo rapat.[2] Hotèl kalebu salah sawijining wujud akomodasi kang dadi pangkopenan kanthi cara komersial, disediaké kanggo sapa waé kang kepengin entuk pelayanan, kepengin nginep, mangan lan ngombé kanthi cara mbayar.[2] Hotèl apung kalebu hotèl nanging panginepan iki lokasiné ing pinggir kali, terusan utawa segara.[2] Hotèl apung ya iku hotèl kang ana ing ndhuwur kapal laut.[2] Hotèl apung bisa pindhah-pindhah enggon awit ana ing ndhuwur kapal.[2]

Jinising[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)businessdictionary.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hotèl&oldid=1056590"